Pienpanimoiden etämyynti koronatukitoimena on lopullisesti hylätty – muita tukitoimia pohditaan

4:56
Koronaviruksen vaikutuksista pienpanimoihin kerrottiin maaliskuussa.

Pienpanimoiden etämyynti koronatukitoimena on kuopattu lopullisesti, vahvistetaan hallituslähteestä MTV Uutisille.

Hallituspuolueiden kärkiministerien muodostama viisikko käsitteli asiaa eilen. Keskusteluissa päädyttiin hallituslähteen mukaan lopullisesti siihen, että etämyynnin mahdollistaminen väliaikaisena koronatoimena ei onnistu.

Oikeusministeriössä oli todettu jo aiemmin, että etämyynnin mahdollistaminen ei ole toimi, joka voitaisiin kiireellisenä koronatoimena tehdä. Toisaalta taas normaalina lainsäädäntönä se olisi pitkä ja vaikea prosessi. Hallituslähteestä kerrotaan myös, että olisi voinut olla vaikeaa perustella eduskunnalle, miksi juuri pienpanimoiden tukeminen on niin kiireellinen asia.

Etämyyntioikeuden sijaan tavoitteena on hallituslähteen mukaan suunnitella muita, pysyvämpiä keinoja pienpanimoiden tukemiseksi. Esimerkiksi alkoholiverotuksen keinoin voitaisiin löytää keinoja auttaa niitä. Näitä pohditaan nyt valtiovarainministeriössä.

Keskustelu etämyynnistä alkoi huhtikuussa, kun Pienpanimoliitto vetosi hallitukseen, että koronasta kärsivälle alalle sallittaisiin niiden itse tuottamien alkoholijuomien etämyynti. Nykyisellä alkoholilailla etämyynti ei ole mahdollista, vaan myynnin on tapahduttava panimossa.

Toukokuussa hallituspuolueiden puheenjohtajat päättivät, että hallitus aloittaa valmistelun etämyynnin sallimiseksi. Sen jälkeen hallituspuolueista ei kuitenkaan löytynyt yhteistä linjausta siitä, miten asiaa edistettäisiin.

Asiasta uutisoi ensin Helsingin Sanomat.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja