Pienistäkin nettiostoksista EU:n ulkopuolelta pitää jatkossa maksaa verot – joitain porsaanreikiä Kiina-shoppailuun jää silti

Verovapaa shoppailu Kiinasta on loppumassa näillä näkymin heinäkuun alussa – asiantuntija kertoo, miksi muutos tehdään 7:59
Kuuntele Viiden jälkeen -ohjelman haastattelusta, miten EU:n ulkopuolisessa verkkokaupassa välteltäneen veroja uudistuksen jälkeenkin.

Tähän asti EU:n ulkopuolelta tulevista alle 22 euron ostoksista ei ole tarvinnut maksaa arvonlisäveroa. Nyt asiaan on kuitenkin tulossa muutos, sillä hallitukselta odotetaan alkuvuodesta esitystä, joka toisi nämäkin verkko-ostokset verotuksen piiriin.

Kaupan liitto on arvioinut suomalaisten tekevän digiostoksia yhteensä 1,8 miljardilla eurolla ja niistä noin 590 miljoonan euron osuuden kohdistuvan yksistään Kiinaan.

EK:n välillisen verotuksen asiantuntija Tiina Ruohola kertoo, että arvioiden mukaan arvonlisäveroa olisi kerättävissä kymmenien miljoonien arvosta. Voi kuitenkin olla, että Kiinasta tehtävien ostosten määrä pienenee, kun verot nostavat tuotteiden hintaa.

Ruohola kuitenkin kertoo Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa, miten uudenkin lain kohdalla verkkokauppojen myyjät ja ostajat voivat yrittää petkuttaa verottajaa.

Lue myös:

    Uusimmat