Pian tuotantoon tuleva järkälemäinen avolava osaa tehdä "tankkikäännöksen" – video lipsahti julkisuuteen ennen aikojaan

1:04
Rivian R1T on häkellyttävän suorituskykyinen sähköpickup

Sähköautovalmistaja Rivian tuo ensimmäiset autonsa markkinoille ensi vuonna. Mielenkiintoista ominaisuutta esitellyt mainosvideo ladattiin YouTubeen luvattomasti ja poistettiin pikaisesti.

Aloitteleva yhdysvaltalainen sähköautovalmistaja Rivian tuo ensimmäiset autonsa markkinoille vuonna 2020. Sen R1T-avolava ja R1S-katumaasturi ovat poikkeuksellisen suorituskykyisiä ja pitkällä toimintamatkalla varustettuja seikkailuajoneuvoja, kuten valmistaja itse niitä tituleeraa. 

Tietokonegrafiikkana toteutetulla mainosvideolla R1T suoritti käännöksen, jollaisia on nähty lähinnä telaketjuilla varustetuilta panssariajoneuvoilta. Se nimittäin pyörähti paikoillaan sähkömoottorien pyörittäessä renkaita eri suuntiin.

"Tankkikäännös" mahdollistaa ajoneuvon kääntämisen ahtaassakin tilassa. Rivianin toimitusjohtaja R.J. Scaringe vihjaili jo aiemmin kyseisestä ominaisuudesta, mutta julkisuuteen lipsahtanut video on ensimmäinen konkreettinen näyte toiminnon olemassaolosta.

Rivian ei kuitenkaan jäänyt tätä luvatta julkaistua videota katselemaan, vaan sai YouTuben poistamaan sen nopeasti tekijänoikeuksiinsa vedoten. 

Rivian haki viime vuonna tavaramerkkiä englanninkielisille termeille tank turn sekä tank steer, jotka viittaavat niin tankkimaiseen käännökseen kuin ohjaukseenkin.

Rivian on rekisteröinyt myös mallinimet R1A, R1C, R2A, R2C, R2R sekä R2S, joten maastokelpoisia sähköautoja saattaa olla tulossa lähitulevaisuudessa enemmänkin.

Lähteet: Autoblog, InsideEVs

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja