Petter Northug hätkähti näystä Holmenkollenilla: "Pelottavaa"

Norjan hiihtolegenda Petter Northug on huolissaan. Sunnuntaista Oslon Holmenkollenin 50 kilometrin miesten klassikkokilpailua oli seuraamassa merkillisen vähän katsojia.

– Olin pettynyt siihen, mitä näin Frognerseterenissä. Paikalla olleet kyllä hurrasivat, mutta rinteillä oli vähäisesti ihmisiä. Tätä emme halua nähdä "Kollenin" miesten viidelläkympillä, asiantuntijana toimiva Northug sanoi Norjan TV 2:lle.

Edellisenä päivänä lauantaina naisten viidenkympin kisassa populaa piisasi. Sekä väkeä että juhlimista nähtiin huomattavasti enemmän kuin sunnuntaina, jolloin meno oli Northugin mielestä väsynyttä.

– Tunsin oloni hiukan sairaaksi sisältä. Mitä on tapahtunut? Tämä on vähän pelottavaa, kun ajattelee kiinnostusta maastohiihtoa kohtaan. Stadionilla on vähäisesti ihmisiä, vaikka meillä on norjalaisia voittajakandidaatteja. Se on surullista ja tylsää.

Lauantaina touhu äityi monin paikoin pidäkkeettömäksikin. Yleisössä tapeltiin, ja runsas päihteiden käyttö herätti huomiota. Northug uskoo, että tämä saattoi pelotella ihmisiä.

– Se ei ehkä ole ainoa syy siihen, että täällä oli tänään vähän ihmisiä, mutta ymmärrän, että joitain ihmisiä pelottavat sosiaalisen median kuvat.

Samalle päivälle?

Brittihiihtäjä Andrew Musgrave piti miesten kisan aikaista tunnelmaa kelpona mutta pohti, että lauantaina sääkin oli parempi. Hänestä olisi ollut parasta, että sekä naiset että miehet olisivat sivakoineet samana päivänä, lauantaina.

– Ymmärrän kuitenkin, että halutaan myydä enemmän lippuja ja järjestää kaksi päivää täällä, hän totesi.

Ruotsin Jens Burman puolestaan kannattaa kisojen jakamista eri päiville – hän ehdotti niiden hiihtämistä perjantaina ja lauantaina. Burmanin arvion mukaan latu olisi toiseen kilpailuun pilalla, jos samana päivänä vedettäisiin kaksi eri kisaa.

Ideaa samana päivänä hiihdettävistä Holmenkollenin kisoista on joka tapauksessa palloteltu. 

– Se on mielenkiintoinen ajatus. FIS (Kansainvälinen hiihtoliitto) sanoo, että se on mahdotonta nykyisellä kilpailuohjelmalla, mutta kansanjuhlan säilyttämiseksi on löydettävä ratkaisu ja ajateltava viisaasti. Sen voisi vaihtaa, kuka hiihtää ensin ja kuka viimeiseksi, Northug perkasi.

Lue myös:

    Uusimmat