Kokaiinia kisaladun varrella – maastohiihdon maailmancupista karmaisevia huomioita

Maastohiihdon maailmancupin kisaviikonloppu Norjan Holmenkollenilla on joutunut ikävään valoon. Jo aiemmin oli tiedossa useat tappelut päihtymystilan vuoksi ja nyt Sportbladet on kertonut kattavassa raportissaan, kuinka esimerkiksi kisaladun varrella on käytetty kokaiinia.

Jo aiemmin oli tiedossa, että kisa-alueelta oli poistettu yhdeksän henkilöä päihtymystilan vuoksi ja kyse on 16-20-vuotiaista nuorista. Kuitenkin lauantaina puoli kolmeen mennessä alueelta oli poistettu peräti 50 ihmistä. Kisojen operatiivinen johtaja Marita Aune kertoi asiasta Nettavisenille.

– Se on ollut haastavaa. Suurin osa käyttäytyy asianmukaisesti, mutta se on silti haastavaa ja vaikeaa todella päihtyneiden nuorten ihmisten kanssa. Osa on ottanut osaa väkivaltaan ja tappeluun. Tappeluita on ollut useita ja ne ovat aina siirtyneet uusiin paikkoihin, Aune sanoi.

Sportbladet kävi paikan päällä kisaladun varrella katsomassa, mitä yleisön joukossa oikein tapahtuu. Huumeiden käyttöä tapahtui vain muutamien metrien päässä hiihtäjistä.

– Uusi kierros on lähtenyt käyntiin ja näemme, että Frida Karlsson on lähtenyt karkuun muita. Samalla huomaamme, kuinka mies on piiloutunut puun taakse täyttämään nenäänsä kokaiinilla, vain 15 metrin päässä radalla hiihtävästä Fridasta, Sportbladet kirjoittaa.

Kaaos sai alkutahtinsa jo puolitoista tuntia ennen lauantaina hiihdetyn naisten 50 kilometrin kilpailun alkua eli kello kymmeneltä aamulla. Ensimmäiset ilotulitteet ammuttiin tuolloin taivaalle ja vajaata puolta tuntia myöhemmin järjestyksenvalvojat joutuivat ratkomaan ensimmäistä tappelua.

Norjassa työskentelevän espanjalaisen Ionan mukaan nuoriso oli jo alkanut ottamaan alkoholia ennen aamuyhdeksää. Poliisin mukaan kyse oli alaikäisistä. Sportbladetin kuvissa näkyy muun muassa, kun norjalaiskannattajat yrittävät varastaa ruotsalaisten Mikael Signarssonin ja Jonna Sundlingin kumppanin Anton Olofssonin Ruotsin lippua. 

Samaan aikaan toisella puolella latua poliisi saattoi verisillä kasvoilla varustettua nuorta miestä pois. Dagbladetin mukaan alueelta poistetun 50 henkilön lisäksi 40 henkilöä on tarvinnut hoitotoimenpiteitä. Kisajärjestäjät ovat esittäneet pyynnön norjalaismedioissa, että vanhemmat ottaisivat yhteyttä lapsiinsa ja pyytäisivät heitä käyttäytymään. Osalle vanhemmista on ilmoitettu suoraan, että heidän tulisi hakea lapsensa pois kisa-alueelta.

Holmenkollenin kisaviikonloppu saa jatkoa sunnuntaina, kun miehet hiihtävät vuorostaan 50 kilometrin kilpailun. Kisa starttaa samaan aikaan kuin naisten lauantainen kilpailu eli kello 11.30 Suomen aikaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat