Skandaali maastohiihdon maailmancupissa – tappelut puhkesivat yleisön joukossa

Maastohiihdon maailmancupin Holmenkollenin kisaviikonlopun avauspäivänä on nähty useita tappeluita ja järjestäjän mukaan yhdeksän henkilöä on poistettu alueelta. Aiheesta kertovat useat pohjoismaalaiset mediat.

Naisten lauantainen 50 kilometrin kilpailu aloitettiin aikaisessa vaiheessa kello 11.30, mutta siltikään ilman vaikeuksia ei selvitty. Norjalaisen Dagbladetin toimittaja kertoi, että nuorison keskuudessa oli tapeltu kisan aikana metsässä. Poliisi tuli nopeasti paikalle ja useita henkilöita poistettiin paikalta käsiraudoissa. Järjestäjän mukaan yhdeksän henkilöä on poistettu kisa-alueelta.

– Heidät poistettiin humalatilan takia. Kyse on 16-20-vuotiaisista nuorista, kisojen operatiivinen johtaja Guro Sandnes kertoi VG:lle.

Punaisen ristin teltassa on ollut kisaviikonlopun aikana jo 30 henkilöä, jotka ovat olleet todella päihtyneitä nuoria. Kukaan ei ole toistaiseksi loukkaantunut vakavasti, mutta muutama on joutunut menemään sairaalaan. Poliisi on soittanut nuorison vanhempille, jotta he tulisivat hakemaan lapsensa pois tapahtumapaikalta. Tällä hetkellä hoitoteltta on paloturvallisuuspäällikön Robert Corellin mukaan täynnä loukkaantuneita ja tajuttomuuden rajalle juopuneita henkilöitä.

Kisaviikonlopulle odotetaan yhteensä 20000-30000 katsojaa. Myös aiempina vuosina on nähty juopottelusta aiheutuneita tappeluita. Vuonna 2018 joukkotappelussa loukkaantui yhteensä kahdeksan ihmistä, joista yksi nainen vakavasti. Viime vuonna Punainen risti sai pyytää vanhempia hakemaan lapsiaan pois alueelta alkoholin käytön takia.

Lauantaisen naisten 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun voitti Ruotsin Frida Karlsson ennen maannaistaan Ebba Anderssonia. Saksan Katharina Hennig oli kolmas. Kymmenen joukossa oli kolme suomalaista, Kerttu Niskanen oli 5:s, Johanna Matintalo 8:s, Krista Pärmäkoski 10:s.

Juttua päivitetty 14.43: Lisätty VG:n tarkentavia tietoja Holmenkollenin tapahtumista.

Lue myös:

    Uusimmat