Pete Parkkosen juuret selvisivät vihdoin – sai käsiinsä salassa pysyneen muusikkoisoisän levyn: "Ei ihan tällaista tietoa osattu odottaa"

1:47
Miten Pete Parkkosen isoisä ja mummo kohtasivat aikoinaan toisensa? Sukuni Salat -ohjelma paljastaa suosikkimuusikon suvun salaisuuden.

Laulaja Pete Parkkosen isoisän henkilöllisyys ja hänen kohtalonsa selvisivät Sukuni salat -ohjelmassa.

Muusikko Pete Parkkosen perheessä on yritetty selvittää yhtä puuttuvaa palaa, hänen isoisänsä henkilöllisyyttä jo pidemmän aikaa. Parkkosen isä, pian 67 vuotta täyttävä Kari Parkkonen on elänyt elämänsä ilman, että on tiennyt, kuka hänen isänsä on.

Perheen johtolankana oli ainoastaan yksi paperilappu, jossa oli kirjoitettuna miehen nimi epäselvästi. Ainoastaan etunimestä sai selvää.

– Vanhempani yrittivät etsiä johtolankoja kolmikymppisinä arkistoista ja muualta. Silloin ei kuitenkaan eletty internetaikaa, joten tiedon hakeminen oli paljon takkuisempaa. Olemme yrittäneet etsiä sisaruksieni kanssa johtolankoja Googlen kautta, mutta se on ollut hyvin hankalaa ilman kunnon hakusanoja, Parkkonen kertoo MTV Uutisille.

Mysteeri ratkesi

Nyt koko perhettä askarruttaneeseen kysymykseen saatiin viimein vastaus, kun Parkkonen lähti selvittämään asiaa MTV3-kanavan Sukuni salat -ohjelman avulla. Tuotanto alkoi kaivelemaan asiaa ja pian alkoikin putkahdella vastauksia.

Parkkoselle ja hänen isälleen ojennettiin vanha Lp-levy, jonka kannessa oli kuva muusikosta nimeltään Pierre Rassin. Selvisi, että Parkkosen isoisä on kotoisin Ranskalle kuuluvalta Martiniquen saarelta, joka sijaitsee Karibian merellä.

– Ei sitä voinut yhdellä sanalla kuvailla sitä tunnetta. Tunteet olivat iloiset ja yllättyneet. Ei ihan tällaista tietoa osattu odottaa.

Selvisi, että Parkkosen isoisä oli monilahjakas muusikko, joka oli levyttänyt uransa aikana. Parkkonen on jälkeenpäin etsinyt lisää tietoa isoisästään ja tietoa löytyi yllättävän läheltä.

– Olen löytänyt musiikkia ja haastatteluja YouTubesta, sekä yhden hänen levynsä Spotifysta, Parkkonen paljastaa.

Niin lähellä, mutta kaukana

Ohjelman avulla Parkkonen ja hänen isänsä löysivät vielä yhden yllättävän tiedon, Kari Parkkosella on siskopuoli Ranskassa.

– Olemme viestitelleet hänen kanssaan ja yhdessä ihmetelleet asiaa.

Parkkosen perhe onkin haaveillut siitä, että joskus, koronatilanteen rauhoituttua olisi mahdollisuus lähteä tapaamaan sukulaisia Ranskassa.

Laulaja haaveilee myös matkasta isoisänsä synnyinjuurille.

– Olen käynyt viereisillä saarilla.

Tietyt palaset loksahtivat paikoilleen, kun Parkkoset saivat tietää juuristaan.

– Minulta on 30 vuotta kysytty, että mistä sinun juuresi ovat. Nyt ei tarvitse enää vastata, etten tiedä, vaan minulla on siihen vastaus. 

Otsikkoa muokattu kello 12.32.

Miten Pete Parkkosen isoisä ja mummo kohtasivat aikoinaan toisensa? Katso Sukuni salat -ohjelman Pete Parkkosen jakso 1.3. MTV3-kanavalta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja