Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Rinne ravintolasulusta MTV:lle: Tavoitteena saada lausunto valmiiksi huomenna – laki halutaan maanantaina voimaan

2:32
Työministeri Tuula Haatainen kertoo ravintoloihin kohdistuvista rajoituksista – näin poikkeusolot muuttavat yritysten toimintaa ensi viikosta lähtien

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Antti Rinne (sd.) kertoo, että valiokunnan tavoitteena on saada oma lausuntonsa valmiiksi ravintoloiden sulkuesityksestä huomenna keskiviikkona illansuussa.

– Tavoitteena on, että huomisen päivän aikana käytäisiin asiantuntijakuulemiset, alustava keskustelu ja myös lausunto laadittaisiin huomenna, sanoo Rinne MTV Uutisille.

Rinteen mukaan esitys on varsin samankaltainen kuin viime keväänä. Hallitus haluaa sulkea ravintolat ulosmyyntiä lukuunottamatta kolmeksi viikoksi ensi viikon maanantaista alkaen leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueilla.

Perustuslakivaliokunnan lausunnolla on merkittävä vaikutus käsittelyssä ja sen valmistumisesta riippuu talousvaliokunnan aikataulu. Varsinaisen mietinnön asiasta tekee talousvaliokunta. Lopullisen päätöksen asiasta tekee eduskunnan täysistunto.

Rinne arvioi, että jos talousvaliokunta saa mietintönsä valmiiksi ylihuomenna torstaina, niin laki ehtisi voimaan hallituksen toivomassa aikataulussa maanantaina.

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) ja pääsihteeri Maija-Leena Paavola ovat arvostelleet hallitusta eduskunnan käsittelyaikojen kiirehtimisestä erityisesti ravintolaesityksen osalta. Pääministeri Sanna Marin (sd.) vastaa hallituksen toimineen puhemieheltä saamansa aikatauluarvion pohjalta ja korostaneen viestinnässään, että asia on eduskunnan käsissä.

Koetteko perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana, että hallitus olisi epäasianmukaisesti kiirehtinyt esityksen läpimenoa eduskunnassa?

– Minun näkökulmastaani kaikilla on yhteinen huoli siitä, että pandemia saadaan voitettua ja sen eteen tehdään töitä kovasti, vastaa Rinne.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja