Mainos

Perussuomalaisten puoluesihteeri: Olisin enemmän huolissani keskustan EU-linjasta

Eurokriittisille maille on povattu voittoa kevään EU-vaaleissa. Jos perussuomalaisten onnistuisi EU:ssa parlamenttipaikkoja saada, monet ovat udelleet, minkä puolueen kanssa he lähtisivät yhteistyöhön.

Viimeksi asiaa on puolueelta kysellyt Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb.

– Se on kumma, että kaikki ovat huolissaan siitä, löytyykö perussuomalaisille ryhmää EU:ssa. Kyllä meille ryhmä löytyy Euroopasta, se on ihan varma, naurahtaa perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo MTV:n Huomenta Suomessa. 

Hän sanoo olevansa enemmän huolissaan esimerkiksi keskustalaisten linjasta, sillä puolueessa on sekä äärieurooppamyönteisiä että äärieurooppakielteisiä äänestäjiä.

-Joten kysynkin, mitkä heillä ovat takuut äänestäjille siitä, mitä vaalien jälkeen tapahtuu, Slunga-Poutsalo, heittää.

Perussuomalaiset eivät Slunga-Poutsalon mukaan missään olosuhteissa tule liittymään EU:ssa äärioikeistolaisen ryhmän kanssa.

– Meillä ei ole mitään tekemistä äärioikeistolaisen ryhmän kanssa, joten heitä en pidä liittymisessä mahdollisena.

Puoluesihteeri nimeää brittikonservatiivit yhdeksi mahdolliseksi vaihtoehdoksi.

Slunga-Poutsalo kehottaa suomalaisia äänestämään eurovaaleissa. Hänen mielestään protestin ilmaiseminen ei tällä kertaa onnistu niin, että jättää kokonaan äänestämättä.

– Kyllä me ollaan luottavaisia sen suhteen, että saadaan paikkamäärää kasvatetuksi EU-vaaleissa, mutta se vaatii tietenkin sitä, että ihmiset lähtevät äänestämään. Jos ei tätä nykymenoa halua, niin äänestämään pitää mennä.

Vaaliteemanaan perussuomalaiset lupaavat pitää Suomen ääntä paremmin esillä eurooppalaisessa päätöksen teossa.

– Sehän on vahvasti siitä kiinni, että minkälainen ryhmä siellä saadaan aikaiseksi. Mehän ei enää olla yksin ainoana eurokriittisenä maana Euroopassa.

– Se on positiivinen asia siinä mielessä, että enää ei voida arvostella sitä, tekeekö puolue yhdellä tai kahdella mepillä mitään. Tämä nykyisen EU:n kriittinen arvio on käynnissä jo todella monessa EU-maassa. Sieltä saamme vahvistusta sille, että pystytään pitämään myös pienten jäsenmaiden ääni kuuluvilla.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja