Perussuomalaisten Jussi Halla-aho ei jatka puolueen puheenjohtajana: "Tämä on oikein ratkaisu, jonka osaan tehdä"

2:57
Jussi Halla-aho ei aio pyrkiä jatkokaudelle – näin perussuomalaisten puheenjohtaja perustelee päätöstään

Perussuomalaisten Jussi Halla-aho ei pyri jatkokaudelle puolueen puheenjohtajana. Perussuomalaisilla oli puoliltapäivin mediatilaisuus, jossa hän kertoi asiasta. Perussuomalaiset on myös tviitannut asiasta Twitter-tilillään.

Puolueella on puoluekokous Seinäjoella elokuussa.

–  Tämä on itselleni tunteikas hetki, ei tosin ensimmäinen ja ainoa näiden neljän vuoden aikana, hän totesi.

Hän ei avaa syitä päätökselleen. Päätös perustuu erilaisten näkökohtien punnintaan.

–  Mikään ei olisi minulle mieluisampaa kuin olla teille täysin avoin, mutta täydellinen avoimuus on ylellisyyttä, johon minulla ei ole varaa. Kaikkea, mitä sanon, voidaan käyttää ja käytetään minua ja perussuomalaisia vastaan, hän sanoo.

–  Kaikki eivät pidä tästä ratkaisusta, ainakaan nyt heti. Heille totean, että en tee tätä, kuten en mitään muutakaan, ratkaisua kevein perustein enkä mielijohteesta vaan pitkän ja perusteellisen harkinnan tuloksena.

– Tämä on oikein ratkaisu, jonka osaan tehdä. Velvollisuuteni puolueen edun valvojana on tehdä oikeita ratkaisuja, ei helppoja tai miellyttäviä ratkaisuja, hän toteaa.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

1:50
Jussi Halla-aho esitteli Tuumaustunnilla kryptisen kirjeen, jonka saa avata vuonna 2031 – katso videolta, mitä kirjeessä on

"Päätös on pitkän harkinnan tulosta"

Halla-aho kertoo, että päätös on pitkän ja perusteellisen harkinnan tulosta.

Tarkkaa aikaa ja paikkaa hän ei pysty nimeämään päätöksenteolle, mutta lähipiiri on saanut kuulla asiasta noin vuosi sitten.

Puolueen puheenjohtajisto ja eduskuntaryhmän johto ovat saaneet tiedon tammikuussa.

Puoluehallitus ja eduskuntaryhmä kokonaisuudessaan saivat tiedon kuntavaalien jälkeen.

Halla-aho sanoo jatkavansa sitä, mitä on tehnyt viimeisen vuosikymmenen eli "toimii parhaan kykynsä mukaan suomalaisen ja paremman Suomen puolesta kansanedustajana ja Helsingin kaupunginvaltuutettuna".

–  Olen valmis antamaan uudelle puoluejohdolle mitä tahansa tukea tai neuvoja, jos sellaisia pyydetään ja kaivataan, hän sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja