Mainos

Perussuomalaisten eduskuntaryhmässä kavallusepäily

Epäilyt väärinkäytökset liittyvät perussuomalaisten eduskuntaryhmän saamiin kansliamäärärahoihin. Kyse saattaa olla jopa kymmenistä tuhansista euroista.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteerin Kari Bärlundin epäillään syyllistyneen taloudellisiin väärinkäytöksiin.

Eduskuntaryhmän puheenjohtajan Raimo Vistbackan mukaan asia jätettiin tänään poliisin tutkittavaksi. Vistbackan mukaan epäselvyydet alkoivat paljastua ryhmän kansanedustajille viime viikolla. Bärlund sai jättää eronpyyntönsä.

Rikososaston päällikkö Jouko Salo Helsingin poliisista kertoo, että perussuomalaisten jättämä tutkintapyyntö koskee ryhmän rahojen kavaltamista ja joidenkin asiakirjojen väärentämistä. Salo ei paljastanut, onko Bärlund mahdollisesti pidätetty. Hänen mukaansa poliisi ei kuitenkaan aio esittää epäiltyä ainakaan tässä vaiheessa vangittavaksi.

Epäilyt väärinkäytöksistä liittyvät eduskuntaryhmän saamiin niin sanottuihin kansliamäärärahoihin. Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan kysymys saattaa olla useista kymmenistä tuhansista euroista. Hän sanoi, että epäilyt koskevat tapahtumia jo pidemmältä ajalta.

Perussuomalaisten ryhmä saa 6650 euroa kuukaudessa ryhmäkansliansa toimintamenoja varten. Valtion talousarvion mukaan näitä varoja saa käyttää toimistohenkilökunnan palkkaamiseen ja muihin ryhmän toiminnasta aiheutuviin menoihin.

Soini ja Vistbacka olivat silminnähden järkyttyneitä. Bärlundia oli aina pidetty luotettuna ja tunnollisena työntekijänä.

-Mitään aihetta epäilyihin ei aiemmin ollut. Tämä tuli ihan puun takaa kuin faksi jollekin, Soini sanoi.

Bärlund ehti työskennellä yhteensä parikymmentä vuotta ensin Suomen maaseudun puolueen ja sittemmin perussuomalaisten eduskuntaryhmän työntekijänä.

Bärlund tuli Timo Soinille tutuksi myös työtoverina. Soini työskenteli itsekin perussuomalaisten eduskuntaryhmässä ennen kuin hänet valittiin kansanedustajaksi vuonna 2003. Miehet istuivat neljä vuotta lähes päivittäin samassa työhuoneessa.

Soini surkutteli, että pahimmalta kaiken keskellä tuntuu petetyksi tuleminen ja luottamuksen menettäminen. Väärinkäytösepäily on kiusallinen asia perussuomalaisille. Puolue on saanut kosolti kielteistä julkisuutta jo aiemmin kansanedustaja Tony Halmeen taannoisen ammuskeluvälikohtauksen ja hänen oikeudessa saamansa tuomion vuoksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.