Mainos

Pertunmaalaiset sanoivat ei läänirajat ylittävälle kuntaliitokselle

Suunnitelmissa oli, että Pertunmaa ja Hartola sekä Heinola yhdistyisivät vuoden 2009 alussa noin 27 000 asukkaan kaupungiksi. Kuntalaiset tyrmäsivät kansanäänestyksessä suunnitelman.

Pertunmaan kunnan neuvoa-antava kansanäänestys kunnan mahdollisesta liittymisestä Hartolan ja Heinolan kanssa on päättynyt selkeään ei-äänten voittoon. Alustavien tietojen mukaan liitosta vastaan äänesti 917 ja sitä kannatti 182 kuntalaista. Tyhjää äänesti 26 äänestäjää, ja 32 äänestyslippua hylättiin.

Äänten tarkistuslaskenta on huomenna. Asiasta päättävät lopullisesti kaikkien kolmen kunnan valtuustot 17. joulukuuta.

Toteutuessaan liitos olisi sikäli erikoinen, että se ylittäisi maakunta- ja läänirajat. Eteläsavolainen Pertunmaa kuuluu Itä-Suomen lääniin ja Hartola ja Heinola Etelä-Suomen lääniin ja Päijät-Hämeen maakuntaan.

- Mielestäni näin selkeä tulos pitäisi ottaa huomioon myös valtuustossa. Hieman tasaisempaa vaalia kyllä odotin. Valtuusto päättää, totesi kunnanjohtaja Juha Torniainen heti äänestyksen jälkeen.

Kunnissa on suunniteltu, että Pertunmaa ja Hartola yhdistyisivät Heinolan kaupunkiin vuoden 2009 alussa. Tällöin syntyisi uusi, noin 27 000 asukkaan Heinola. Yhdistymisestä on tehtävä mahdollinen esitys valtioneuvostolle vuoden loppuun mennessä. Noin 3700 asukkaan Hartolassa neuvoa-antavaa kansanäänestystä ei järjestetty.

Pertunmaalla on runsaat 2000 asukasta. Pertunmaalta on matkaa Heinolaan 46 kilometriä ja Etelä-Savon keskukseen Mikkeliin 54 kilometriä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.