Mainos

Pertti Reponen kuollut

Yksi viime vuosikymmenten viihteen suurmiehistä, käsikirjoittaja ja tuottaja Pertti "Pertsa" Reponen kuoli eilen illalla Meilahden sairaalassa Helsingissä.

Suomalaiset tv-katsojat tuntevat Reposen kädenjäljet muun muassa Valehtelijoiden klubista, Älyvapaasta palokunnasta ja Soitinmenoista. Reponen oli kuollessaan 57-vuotias.

Pertsa Reponen aloitti Yleisradion toimittajana vuonna 1967. Sitä ennen hän oli työskennellyt talossa muutaman vuoden kameramiehenä. Reponen teki Yleisradiolle tunnettuja sarjoja, kuten Älli-Tällin, Merirosvoradion ja Ilkamat. Reponen jäi reuman takia Ylestä eläkkeelle 70-luvun lopussa. Vuonna 1982 hän alkoi tehdä MTV3:n viihdetoimitukselle ohjelmia käsikirjoittajana ja tuottajana.

Reponen oli äärettömän tuottelias; 15 vuoden aikana hän teki 11 suurta sarjaa. Viimeisin hänen sarjoistaan oli Pappia kyydissä, joka alkaa MTV:llä perjantaina kello 21.

Pertti Reposen pitkäaikainen työtoveri, MTV3:n viihdetoimituksen ohjelmapäällikkö Päiviö Pyysalo luonnehtii edesmennyttä ystäväänsä täysveriseksi ammattilaiseksi. Hän oli hauska veijari, joka suhtautui työhönsä erittäin vakavasti, eikä päästänyt itseään helpolla. Reponen tunnetaan tv-viihteen lisäksi iskelmämusiikin sanoittajana ja suomentajana. Reposen suomennoksia ovat esimerkiksi hitit Varrella virran, Toivotaan, toivotaan ja Luvannut en ruusutarhaa.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.