Pertti Kurikka tunteikkaana häviöstä: Olen hyvin pahoillani

MTV3:n Huomenta Suomi otti yhteyttä Pertti Kurikan Nimipäiviin semifinaali-illan jälkeisenä aamuna. Kitaristi Pertti Kurikka pahoitteli useaan otteeseen sitä, että bändi ei päässyt finaaliin.

Suomea euroviisuissa edustanen Pertti Kurikan Nimipäivät punk-bändin taival viisuissa päättyi tiistai-illan semifinaaliin. Finaalipaikka jäi Aina mun pitää -kappaleella edustaneelta bändiltä saavuttamatta.

Pertti Kurikan Nimipäivät vakuutti läpi viisukoitoksen voittavansa koko kilpailun. Toisin kuitenkin kävi ja nyt bändin haastattelusta on aistittavissa pienoinen pettymys. 

Huomenta Suomen keskiviikkoaamuna puhelimitse haastattelema kitaristi Pertti Kurikka pahoitteli useaan otteeseen tilannetta.

– Emme me päässeet jatkoon. Mutta me yritimme parhaamme tehdä, että pääsisimme jatkoon, mutta sitten kävi näin päinvastoin. Ei päässyt Nimipäivä-bändi jatkoon. Vaan sinne pääsi ulkomaiset, Pertti analysoi.

Kurikka kuvailee viisujen merkinneen paljon bändille

– Viisut oli aika iso kokemus meille ja se oli iso asia, että pääsimme semifinaaliin. Putosimme kuitenkin listoilta. Olen hyvin pahoillani. Ollaan erittäin pahoillamme siitä että emme päässet jatkoon, mutta olen kuitenkin tyytyväinen, hän tiivistää.

Bändin on turha miettiä fanien reaktioita, sillä ainakin sosiaalisen median kautta bändille satelee tukea ja tsemppiviestejä. Vaikka finaalipaikka jäi saavuttamatta, teki bändi hienon työn.

Euroviisujen ensimmäisestä semifinaalista jatkoon pääsivät Albania, Armenia, Venäjä, Romania, Unkari, Kreikka, Viro, Georgia, Serbia ja Belgia.

Toinen semifinaali kilpaillaan torstai-iltana. Euroviisujen finaali on vuorossa lauantaina 23. toukokuuta.

Kuuntele Pertti Kurikan puhelinhaastattelu kokonaisuudessaan jutun videolta.

Lue myös:

    Uusimmat