Perjantaina Kotkan Amarillossa asioineella todettu koronatartunta – ravintolassa oli samaan aikaan noin 200 asiakasta

Keuhkosairauksien erikoislääkäri esittelee koronan kolme vaikutusastetta – vakavimmat oireet ovat keuhkoihin syntyvät tukokset 2:19
Katso videolta, kuinka keuhkosairauksien erikoislääkäri esittelee koronan kolme vaikutusastetta – vakavimmat oireet ovat keuhkoihin syntyvät tukokset.

Viime perjantaiyönä Kotkan Amarillossa vierailleella henkilöllä on todettu myöhemmin koronavirustartunta. Hän on saattanut olla tartuttava asioidessaan ravintolassa, Kymen Seudun Osuuskauppa kertoo tiedotteessaan.

Asiakas oleskeli ravintolassa kello 23–01 välisenä aikana perjantaina 24.7. Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen Tartuntatautien ja infektioiden torjuntayksikkö on ottanut yhteyttä sairastuneen henkilön seurueeseen sekä sen välittömässä lähipiireissä olleisiin henkilöihin.

Tällä hetkellä koronavirukseen sairastunut henkilö on eristyksissä omassa kotonaan. 

– Henkilön seurueeseen kuulumattomien ravintolassa tuolloin asioineiden muiden asiakkaiden riski saada tartunta on pieni. Mikäli ravintolassa samaan aikaan olleilla ilmaantuu oireita, heitä kehotetaan herkästi hakeutumaan KOKS:n Infektiopäivystykseen, Kymsoten infektioylilääkäri Risto Pietikäinen kommentoi tapausta.

Ravintolassa tapaukseen suhtaudutaan tosissaan

Amarillossa tapaukseen on suhtauduttu hyvin tosissaan. Siellä hygienia- ja turvallisuusohjeita on noudatettu huolellisesti tämänhetkisten ohjeiden mukaan.

– Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus ja terveys on meille tärkeintä. Haluamme kertoa tilanteesta asiakkaillemme avoimesti, jotta samaan aikaan paikalla olleet ovat tietoisia tapahtuneesta, kertoo Olli Järvinen Kymen Seudun Osuuskaupasta.

Järvinen kertoi Ylelle, että perjantaiyönä ravintolassa oleskeli noin 200 asiakasta. Maksimissaan ravintolaan mahtuu 340 asiakasta, joten hänen mukaansa ravintolassa on ollut tilaa liikkua.

– Tämä on valitettava muistutus siitä, että koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne ei ole ohi ja meidän jokaisen on tärkeää huolehtia omalta osaltamme ohjeistuksista, kuten käsihygieniasta ja turvaväleistä tarkasti. 

– Tapahtunut on tärkeä muistutus myös siitä, että vähänkään sairaana ei nyt tulisi liikkua ihmisjoukoissa, Järvinen summaa.

Lue myös:

    Uusimmat