Perheenäiti vaihtoi pääsiäismunien etsinnän lastensa kanssa kaljan metsästykseen – somekansa raivostui: ”Kuulostaa aivan kamalalta äidiltä"

7:50
Miten alkoholi näkyy nykyään työpaikoilla? Mitä esimies voi tehdä, jos epäilee, että alainen juo liikaa? Aiheesta keskustelemassa Kaarlo Simojoki, päihdelääketieteen työelämäprofessori Helsingin yliopistosta sekä Alko Oy:n aluepäällikkö Tatu Vanninen.

Perheenäiti halusi yllättää lapsensa tavallisuudesta poikkeavalla pääsiäisleikillä. Perinne sai sosiaalisessa mediassa täystyrmäyksen. 

Pian vietetään pääsiäistä. Vaikka kyseessä onkin alun perin kristillinen pyhä, sitä pidetään etenkin lapsiperheiden iloisena juhlana.

Moni lapsi sonnustautuukin mitä suloisempiin noita-asuihin ja tekee virpomiskierroksen naapurien ovien takana pienen palkkion – kuten karkin tai rahan – toivossa.

Amerikassa taas ovelta ovelle -kiertely kuuluu pikemminkin Halloweeniin. Sen sijaan moni amerikkalainen etsii pääsiäispupun piilottamia pääsiäismunia.

Vai etsiikö? Rare sekä UNILAD kertovat perheenäidistä, joka ei piilottanutkaan lapsilleen suklaaherkkuja, vaan jotain aivan muuta.

Pääsiäismunien etsintä aikuisille lapsille

Eräs amerikkalaisperhe kokoontui viettämään pääsiäistä yhdessä. Koska pääsiäinen on pikemminkin lasten rieha, perheenäiti halusi järjestää aikuisille lapsilleen yllätykseksi jotain muuta kuin suklaamunien etsintää. Hän piilottikin kaljapulloja ympäri takapihaa. Kyseessä on ilmeisesti jokavuotinen perinne.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Kun olutpullot oli piilotettu, hän päästi lapsensa ja muut pääsiäisvieraat ulos etsintäpuuhiin. Kuten videolta näkyy, etsijät etsivät piilotettuja oluita innoissaan valkoiset korit käsissään. Kaljanmetsästys oli siis menestys!

Vastaanottona täystyrmäys: ”Hän rohkaisee lapsiaan alkoholisteiksi”

Äidin lapsilleen kehittämä pääsiäisperinne sai Facebookissa täystyrmäyksen. Moni kommentoijista halusi muistuttaa pääsiäisenvieton perimmäisestä tarkoituksesta – kuuluvathan juhlaan hyvin vahvasti uskonnolliset perinteet, eikä alkoholilla läträäminen ole yksi niistä.

– En koskaan anna kasvaville lapsilleni alkoholia. Pyrin esittelemään heille elämän parhaita valintoja, enkä rohkaise käyttämään alkoholia tai huumeita, eräs nainen kommentoi.

– Hienoa, hän rohkaisee lapsiaan alkoholisteiksi. Ei ole minun pala kakkuani, toinen tuhahti pettyneenä.

– Miksi tätä pidetään muka nerokkaana? Kuulostaa aivan kamalalta äidiltä. 

"Annetaan hänen tehdä niin"

Kommentoijien joukosta löytyi myös niitä, jotka halusivat muistuttaa, ettei asiaa tarvitse ottaa niin tiukkapipoisesti.

– Hei, jos hän haluaa harrastaa kaljanmetsästystä juhliakseen pääsiäistä, annetaan hänen tehdä niin. Moni meistä etsii pääsiäispupun piilottamia pääsiäismunia läpi elämänsä, emmekä silti koskaan kysy, milloin puput ovat muka munineet, toinen letkautti.

– Jotkut teistä ottavat tämän turhan vakavasti, eräs kommentoi huvittuneena.

– Herran jestas, eikö ihmisillä ole enää lainkaan huumorintajua, kolmas ihmetteli.

Toiset kommentoijista kertoivat, ettei kaljanmetsästys ole mikään uusi juttu. He paljastivat harrastaneensa samankaltaista perinnettä jo vuosien ajan.

– Äiti aloitti samanlaisen perinteen jo 30 vuotta sitten minun ja siskoni kanssa. Hän käytti pienenpieniä likööripulloja ja kaljaa.

– Olen tehnyt tätä jo vuosia aikuisten lasteni kanssa, eräs äiti kertoi.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja