Äiti järjesti lapselleen "diabetes-synttärit" – juhlapöydän kattaus raivostutti netissä: "Yhdenkään 7–vuotiaan ei pitäisi syödä näin"

Syntymäpäiväkakut ja -karkit saivat väistyä uusiseelantilaisen äidin roskaruokakattauksen tieltä. Sosiaalisessa mediassa kiistellään, onko rasvaa tirisevän ruoan tarjoilu lasten syntymäpäivillä  oikein vai ei, kertovat muiden muassa NZ Herald sekä Mirror UK.

Hampurilaisia, ranskalaisia, pizzaa, friteerattua kanaa, majoneesia, kastikkeita, thairuokaa ja limonadeja. Esimerkiksi näistä ruoista notkuu uusiseelantilaisen 7-vuotispäiväänsä viettävän tytön juhlapöytä.

Tytön äiti jakoi kuvan kattauksesta Heils Kitchen Facebook-ryhmässä, joka on omistettu terveelliselle ruoalle ja ruoanlaitolle. Ei siis voine pitää yllätyksenä, että äiti joutui ryöpytyksen kohteeksi, vaikka hän muistuttikin jo kuvan saatetekstissä tietävänsä, ettei otoksessa näkyvä ruokavalio ole terveellinen.

Juhlat nimettiin "diabetes-syntymäpäiväksi"


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Äidin sanottiin esimerkiksi antavan seitsenvuotiaalleen lahjaksi diabeteksen, ja erään miehen toimesta juhla nimettiinkin ”diabetes-syntymäpäiväksi”.

– Hyvää syntymäpäivää, minulla on sinulle sydänkohtaus, eräs henkilö kommentoi kuvaa verkkomedioiden mukaan.

– Uudessa-Seelannissa on valtava ylipaino-ongelma, eikä tämä auta sitä. Yhdenkään seitsemänvuotiaan ei pitäisi syödä näin, toinen kirjoittaa.

Lasten ylipaino on ongelma muuallakin kuin Uudessa-Seelannissa. Suomessakin useampi kuin joka neljäs ekaluokkalainen on ylipainoinen. Yhdysvalloissa jo vauvat syövät liikaa roskaruokaa.

Syntymäpäivä on vain kerran vuodessa 

Mutta haittaako roskaruoalla mässäily silloin tällöin?

Vaikka sosiaalisessa mediassa moni on kritisoinut uusiseelantilaista äitiä epäterveellisen ruoan tarjoamisesta lapselleen, useat ovat myös muistuttaneet, että syntymäpäivää vietetään vain kerran vuodessa. Eikä syntymäpäiväsankarin itsensä mitä luultavammin ole tarkoitus syödä kaikkea – pöydän antimista tulevat nauttimaan myös juhliin kutsutut kaverit ja sukulaiset.

– Mahtava äiti. Lyön vetoa, että lapset rakastavat tätä. Roskaruoka silloin tällöin ei satuta ketään, kirjoittaa yksi kommentoijaNZ Heraldin Facebook-sivuilla.

– Kutsukaamme seitsemänvuotiaita syntymäpäiville ja tarjotkaamme heille salaattia ja dieettiruokaa. Herranjestas, kuinka usein vietämme syntymäpäiviä? Näiden ihmisten pitäisi rauhoittua, toinen toteaa.

– Tuo on kauneinta, mitä olen ikinä nähnyt, kolmas tunnustaa.

Lähteet: NZ Herald, Mirror UK, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat