Kotiäiti paljasti televisiossa syöttävänsä lapselleen auton alle jääneitä eläimiä – katsojat järkyttyivät: "Aloin juuri voimaan pahoin"

9:38
Miten säästöt kannattaisi sijoittaa? Aiheesta keskustelemassa Talouselämän päätoimittaja Emilia Kullas sekä kirjailija Karo Hämäläinen.

Nettikansa kauhistui, kun perheenäiti kertoi brittiläisessä This Morning -aamuohjelmassa syöttävänsä lapselleen auton alle jääneitä eläimiä.

Moni meistä odottaa rikastuvansa voittamalla lotossa. Voittoa odotellessa moni pyrkii säästämään rahaa muilla keinoilla. Moni penninvenyttäjä pyrkiikin vähentämään ruokakulujaan haalimalla ostoskoriinsa mahdollisimman edullisia vaihtoehtoja. Toiset ovat ravinnon suhteen omavaraisia, esimerkiksi keräämällä sieniä tai metsästämälläriistaeläimiä.

Toisinaan ruoassa säästäminen saattaa saada jopa kyseenalaisia piirteitä. Vanhemmuuteen ja perhe-elämään erikoistunut australialaissivusto Kidspot nimittäin kertoo kotiäidistä, joka ruokkii lastaan eläinten raadoilla.

Mies tarkastaa, onko liha tuoretta

Laura Ansbro kertoi brittiläisessä This Morning -aamuohjelmassa keräävänsä teiden varsille jääneitä eläinten raatoja.

Kotiäiti on kiikuttanut kotiinsa niin kuolleita peuroja, fasaaneja, kaneja kuin kyyhkysiäkin, joista hän valmistaa perheelleen ruokaa.

Laura kuitenkin vakuuttelee TV-ohjelmassa, ettei koskaan voisi syödä täysin murskautunutta tai silpoutunutta eläintä. Perhe ei siis huoli mitä tahansa kuollutta eläintä: Lauran mies tarkistaa aina, että liha ei ole pilaantunutta. 

Heidän lapsensa on myös erittäin tietoinen siitä, että hän syö lihaa, joka on peräisin teiden varsilta. 

Kesä on raatojen keräämisen kulta-aikaa

Lauran mukaan varhainen aamu on paras aika ruhojen keräämiseen, sillä eläimet jäävät auton alle tavallisesti yöllä, kun autonkuljettaja ei havaitse eläintä niin helposti tai tarpeeksi ajoissa.

– Etenkin kesäisin tien varsilla näkee paljon kuolleita eläimiä, jotka ovat jääneet autojen alle, Laura vinkkaa. 

Myös päivän lämpötila on aamuisin alhainen, eikä eläinten ruhot näin ollen ole paistatelleet kuumassa auringonpaisteessa, jolloin liha on tuoreempaa. 

TV-katsojat järkyttyivät: "Anteeksi nyt vain, mutta aloin juuri voimaan pahoin"

Laura perustelee aamuohjelman juontajille perheen erikoista toimintaa sillä, että perhe haluaa säästää rahaa.

Hän ryhtyi täyspäiväiseksi kotiäidiksi kolme vuotta sitten. Koska Lauran mies on heidän taloutensa ainut työssäkäyvä osapuoli, perhe alkoi säännöstellä rahankäyttöään. Yksi perheen suurimmista menoeristä olikin nimenomaan ruoka.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

TV-ohjelman katselijat eivät perusteluita nielleet. He olivat syvästi järkyttyneitä perheen toiminnasta: kuinka vanhemmat voivat syöttää lapselleen lihaa, joka on peräisin teiden varsilta?

– Anteeksi nyt vain, mutta aloin juuri voimaan pahoin, yksi katsoja twiittasi.

– Ette voi tietää, millaisia tauteja lihasta löytyy tai onko se myrkytettyä, yksi Facebook-käyttäjä kommentoi huolissaan. 

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kuvittele, että näet kuolleen kyyhkysen ja ajattelet: ”Vau, tuosta saa hyvää hummusta ja kivan salaatin. Lapset, tässä on keittiöpyyhe, menkäähän hakemaan se”, eräs vitsaili.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

– Hei, et voi mitenkään tietää, onko liha tuoretta vai ei!

– En ikipäivänä menisi tuon perheen luokse syömään, eräs kauhisteli.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja