Perhe kehitti tarkan desinfiointirutiinin marketissa työskentelevälle pojalleen: Kaikki putsataan avaimista alusvaatteisiin

Näin peset kätesi ja suojaudut tartunnoilta 1:15
Videolla opastetaan, miten kädet pestään oikein.

Adam Lefrancke, 19, työskentelee paikallisessa supermarketissa Uudessa-Seelannissa koronaviruskriisin keskellä. Muut perheenjäsenet eivät työskentele kodin ulkopuolella. Tämä on johtanut radikaaleihin puhdistustoimenpiteisiin aina Adamin palatessa töistä kotiin.

Perhe on pystyttänyt autotalliinsa puhdistautumispisteen, jonka kautta Adam saapuu päivittäin töistä kotiin. Puhdistautumisrutiineihin kuuluu mukana olleiden tavaroiden desinfiointi, vaatteiden pesu ja suihkussa käynti. Asiasta kertoo NZ Herald.

Vuoron loppuessa Adam viestittää äidilleen lähtevänsä töistä, jonka jälkeen äiti lataa pesukoneen käyttövalmiiksi. Puhdistautumispiste odottaa jo valmiina.

– Ainoa tapa, millä virus voi tulla sisään ovestamme, on Adamin kautta. Ajattelimme, että meidän pitää suojella sekä häntä että itseämme, selittää Adamin äiti Jude Hawley.

Yksityiskohtainen rutiini antaa perheelle mielenrauhaa

Adam suorittaa rutiininsa aina töistä tullessaan, vaikka vuoro päättyisikin vasta iltamyöhään. Hän saapuu suoraan autotalliin, jossa puhdistautumispiste odottaa häntä. Pisteellä on muun muassa kannu, kumihanskat ja desinfiointiainetta.

Adam desinfioi kaikki tavaransa, jotka haluaa ottaa mukaansa sisälle: muun muassa aurinkolasinsa, avaimensa, kännykkänsä ja lompakkonsa.

Pojan äiti on avannut valmiiksi sisälle johtavan oven ja pyykinpesukoneen luukun. Tultuaan taloon sisälle Adam heittää kaikki vaatteensa pesukoneeseen ja suuntaa suihkuun, välttäen koskemasta mihinkään.

Adam kertoo rutiinin suorittamisen tuovan perheelle hieman mielenrauhaa vaikeassa tilanteessa.

– Minusta tuntuu paremmalta, kun puhdistaudun. Mietin silti, jätämmekö jotain huomaamatta?

Marketin työntekijöille on annettu hengityssuojaimet, hanskat ja desinfiointiainetta. Lisäksi työntekijät noudattavat kahden metrin turvaväliä.

– Me teemme tarpeeksi, ja toivon vain, että myös asiakkaat toimivat samoin pitääkseen meidät turvassa, Adam sanoo.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Perhe tukee poikansa työtä

Adam rakastaa työtään ja haluaa tehdä kaikkensa auttaakseen ihmisiä vallitsevassa tilanteessa. Pojan äiti Jude kertoo tukevansa täysillä tämän työskentelyä.

Adamin kanssa samassa kaupassa työskentelevien lasten vanhemmat ovat kyselleet perheeltä neuvoja puhdistautumiseen.

– Eiväthän kauppojen työntekijät voi vain jättää menemättä työpaikoilleen. Meillä ei olisi supermarketteja, ja olisimme kaikki pulassa. Jonkun se on tehtävä, eikö vain? äiti summaa tuntemuksensa.

Lähde: NZ Herald 

Lue myös:

    Uusimmat