Mainos

Pentagon: Talebanin johtoa kuollut iskuissa

Osa Taleban-liikkeen ja al-Qaeda-verkoston johtajista on saanut surmansa kahden viime päivän aikana tehdyissä ilmapommituksissa, kertoi Yhdysvaltain puolustusministeriön eli Pentagonin edustaja Victoria Clarke.

Kuolleiden joukossa eivät kuitenkaan ole Osama bin Laden tai mullah Mohammad Omar. Iskut tehtiin Kabuliin ja Kandahariin.

Taleban-ministeri jää Kabuliin


Talebanin varasisäministeri Haji Mullah Khaksar on päättänyt jäädä Afganistanin pääkaupunkiin Kabuliin, vaikka Taleban-hallinto onkin kukistunut, kertoi pohjoisen liiton edustaja.

-Khaksar on edelleen täällä. Hän haluaa jäädä Kabuliin. Me emme ole vanginneet häntä, edustaja kertoi. Khaksar on Talebanin uskonnollisen johtajan mullah Mohammad Omarin läheinen liittolainen. Hän oli talebanien ensimmäinen tiedustelupalvelusta vastaava ministeri silloin kun liike nousi valtaan. Khaksarin kerrotaan tukevan laajapohjaisen hallituksen nimittämistä Afganistaniin.

(STT-Reuters)

Talebanien asema käy yhä tukalammaksi. Hengellinen johtaja Mullah Omar on vannonut taistelun jatkuvan tappioista huolimatta.

(Kymmenen uutiset 15.11.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.