Pelottavatko vanhat hissit? Näin vastaavat lukijat!

Menneellä viikolla Jokakoti tiedusteli lukijoiltaan, uskaltavatko he ajella vanhoilla hisseillä turvallisin mielin. Lue, mitä kyselyyn vastanneet olivat mieltä.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes varoitteli kuluttajia vanhoissa veräjähisseissä piilevistä vaaroista. Erityisen vaaratilanteen voi Tukesin mukaan aiheuttaa veräjämallisen oven ja kerrostason lähtöoven väliin jäävä tila, johon voi pahimmassa tapauksessa mahtua jopa pieni lapsi.

Jokakoti tiedusteli lukijoiltaan, luottavatko he monissa taloyhtiöissä oleviin vanhoihin hisseihin. Yhteensä 111 vastausta kerännyt kysely päättyi hissien voittoon – 60,4 prosenttia lukijoista nimittäin ilmoitti ajavansa vanhalla hissillä luottavaisin mielin. Kyselyyn vastannut Sepi uskoi asianmukaisen sääntöjen noudattamisen olevan avainasemassa hissin käyttöturvallisuuteen. Myös muut lukijat puolustivat hissejä:

– Vanhat hissit kunniaan. Toimivat hiljaa, moitteettomasti ja ovat kauniita katsella, vetoaa Hissimies.
– Jotain täytyy olla omienkin korvien välissä, uusi hissikin voi olla turvallisuusriski. Hissin jäädessä kerroksen väliin riittääkö täydessä hississä happi?, kyselee puolestaan Vili.
– Luotan. Hissit huolletaan ja pidetään kunnossa, perustelee nimimerkkiä Peto käyttävä lukija.

"Vanhat hissit pula-ajan hissejä"

Löytyi lukijoiden keskuudesta myös henkilöitä, jotka eivät mielellään vanhoilla hisseillä ajele. Yhteensä 39,6 prosentin mielestä vanhoihin hisseihin ei voi luottaa.

– En koskaan kulje vieraalla hissillä En käytä hissiä, oli sitten vanha tai uusi. Työpaikalla käytän hissiä vain jos on pakko. Käytän portaita, tuntuu turvallisemmalta, perustelee Kävellen.
– Eripuolilla maailmaa liikkuneena todennut suomen vanhojen hissien olevan täysin pula-ajan hissejä. Nehän ovat hienoja. Tekniikkaa lisäämällä saadaan ne kyllä turvallisiksikin jos halua on. On niihin tekniikkaa muuallakin lisätty, sanoo Hisseissä liikkunut.
– Asun vanhassa vuonna 1960 rakennetussa talossa, jossa on ovellinen hissi, mutta se on usein jäänyt "jumiin" ihmisiä sisällä. Muuttohommissa sitä pelkää koko ajan että hissi jää jumiin. Muutenkin se huojuu liikkuessaan, My Way kertoo kokemuksistaan.
– En todellakaan luota vanhoihin hisseihin kun en luota edes uusinpiinkaan. Hissit on joskus oikukkaita, kuten varmaan moni on sen huomannut, nainen kiteyttää.

Teksti: Paula Koski / Jokakoti

Lue myös:

Etsi unelmiesi asunto Jokakodista, ja pysy kelkassa mukana tykkäämällä meistä myös Facebookissa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja