Mainos

Pelokkaat nuoret yöpyivät Kauhajoen nuorisotalolla

Riitta Kangaskesti.

Kauhajoen nuorisotalolla yöpyi keskiviikon ja torstain välisenä yönä kolme nuorta. SPR:n työntekijän mukaan nuorison keskuudessa vallitsee pelko.

Kauhajoen nuorisotalo on pitänyt ovensa avoinna 24 tuntia vuorokaudessa tragediaillasta lähtien. Nuoret ovat hakeneet sieltä lohtua ja turvaa. Suomen Punaisen Ristin nuorisotoiminnan suunnittelija Riitta Kangaskesti kertoo nuorison olevan peloissaan.

– Kaupungilla liikkuu kaikenlaisia huhuja, jotka ovat saaneet nuoret pelkäämään. Osa pelkää mennä kouluun, Kangaskesti kertoo.

Keskiviikkoiltana nuorisotalolle kokoontui noin parikymmentä nuorta.

– Osa oli yömyöhään asti ja kolme jäi yöksi. Yöpyjät lähtivät aamulla täältä kouluun, Kangaskesti kertoo.

– Meillä on ovet avoinna yötä päivää. Tarjoamme nuorille turvapaikan, jossa on lämpöä ja rakkautta. Tietysti toivomme, että nuorilla olisi hyvä olla myös kotona. On tärkeää, että vanhemmat ovat tällaisella hetkellä nuorten tukena, hän jatkaa.

Nuorille on tarjolla pientä purtavaa, kahvia ja teetä.

– Nuoret ovat löytäneet hyvin tiensä tänne, Kangaskesti sanoo.

Puhumisen lisäksi Kangaskesti korostaa, että nuorilta pitää kysyä, miten he haluavat käsitellä tapahtumia.

– Korostamme puhumisen tärkeyttä, mutta tärkeintä on, että nuori saa purkaa tunteitaan omalla tavallaan. Tosille esimerkiksi tunteista kirjoittaminen on helpompaa kuin puhuminen, hän sanoo.

Kangaskesti toivoo, että loppuviikko ja etenkin viikonloppu menee hyvin.

– Stam1na-yhtye esiintyy Kauhajoella lauantaina. Odotettavissa on, että keikka kerää paikalle paljon nuoria. Aikuisista voi tuntua hassulta, että keikka järjestetään tapahtumista huolimatta. Nuorille se saattaa olla erittäinkin tärkeää, että ennen tragediaa suunnitellut asiat toteutuu, Kangaskesti sanoo.

Häntä pelottaa, että vasta viikonloppuna moni tajuaa tapahtuneen.

– Arkiaskareet päättyvät perjantaina. Viikonlopun vapaa-aika on tärkeää, mutta arkirutiinien päättyessä niin nuoret kuin aikuisetkin saattavat tippua tyhjän päälle. Viikonlopun jälkeen arkeen palaaminen voi puolestaan tuntua raskaalta, Kangaskesti sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.