Pelicansin tyhjennysmyynnit myrkyttävät ilmapiiriä monella rintamalla – kova paikka kannattajille ja yhteistyökumppaneille: ”Paketti levisi käsiin”

12:22
Petteri Sihvonen käy videolla läpi muun muassa Pelicansin tilannetta.

Pelicans on tekemässä historiallisen kovaa tyhjennystä SM-liigassa, kun mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat menneet. Mitä kannattajat ja yhteistyökumppanit ajattelevat asiasta?

Niin sanotut tyhjennysmyynnit ovat tulleet tavaksi pudotuspelimahdollisuutensa menettäneille SM-liigajoukkueille aikana, jolloin karsintoja ei ole pelattu.

Lahden Pelicans on kuitenkin lähtenyt keskimääräistä rajumpiin toimiin. Seura on myynyt kaiken mahdollisen.

Seurajohto yrittää korjata taloudellisia tappioita panemalla Juhamatti Aaltosen, Jesse Mankisen, Aleksi Mustosen, Antti Tyrväisen, Topi Jaakolan, Alex Lintuniemen ja Miihkali Tepon ”lihoiksi”.

Alkukauden joukkueesta ei ole enää jäljellä kuin tyhjät kuoret.

 ”Ymmärrän tilanteen”

Pelicans sinnittelee sarjassa kolmanneksi viimeisenä. Jukurit ja Sport ovat vielä takana, mutta A-junioripitoisella joukkueella ei oteta loppukauden aikana monta pistettä.

Pelicansin kannattajaryhmän Lahen Turkoosin vetäjäporukkaan kuuluva Toni Villgren sanoo, että aktiivisimmat fanit tiedostavat nykytilanteen.

– SM-liiga tarjoaa mahdollisuuden myydä pelaajia tässä vaiheessa. Syyttävä sormi ei osoita Pelicansin suuntaan, enemmänkin SM-liigan.

– Sinänsä pelaajien myyminen ei yllätä, mutta sen laajuus kyllä. Ei tämä silti ihan sokkina tullut. Nyt nuoret pelaajat pääsevät näyttämään kykynsä.

”Loppuun asti käydään”

Aktiivinen Pelicansin fani uskoo, että yksi syy heikkoon kauteen löytyy siitä, ettei koville lähtijöille saatu riittävän päteviä korvaajia.

– Kun tuli valmentajanvaihdokset ja muut, paketti levisi aika lailla käsiin.

Lahen Turkoosi ei ole ainakaan vielä rekisteröity yhdistys, vaikka sellaisen perustamista kannattajat ovatkin miettineet alustavasti.

Seuran tilanne on vaikea, mutta Villgren ainakin aikoo ilmestyä loppuihinkin Pelicansin kotipeleihin.

– En ole koskaan mennyt sen urheilullisen menestyksen perässä, kun Pelicans pelaa. Sekin velvoittaa, kun olen kannattajayhdistyksen keulahahmoja. Loppuun asti käydään peleissä.

”Ei ole sponsorina tarvetta kommentoida”

Pelicans järjesti perjantaina kausikortin haltijoilleen tilaisuuden, jossa katsojat saivat ilmaista mielipiteensä toiminnasta.

Mitä ajattelevat Pelicansin yhteistyökumppanit pelaajien myynnistä ja siitä, että heidän tukemansa seuran imago on menossa vahvasti alaspäin?

MTV Urheilun tietojen mukaan Pelicansin tukijat tekivät viime kaudella mahdolliseksi Juhamatti Aaltosen paluun joukkueeseen. Nyt hänkin on mennyttä. 

Lahti Energia tukee merkittävällä summalla Lahden Pelicans Oy:tä vuosittain. Lahti Energian viestintäpäällikkö Anne Tuovinen vastaa puhelimeen ja sanoo aiheen kuultuaan, että hänen pitää tiedustella mahdollista kommentointia pomolta.

Myöhemmin Huoviselta tulee tekstiviesti.

– Pelaajien myynti on Pelicansin sisäinen asia, jota meillä ei ole tarvetta sponsorina kommentoida. Toivomme tietysti Pelicansille menestystä.

Aikooko Lahti Energia panostaa vastaisuudessa rahallisesti Pelicansiin yhtä paljon kuin tälläkin kaudella?

– Tuosta päättää meidän hallitus.

”Imagolla on merkitystä”

Monialayritys Wihurin pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Antti Aarnio-Wihuri myöntää, että hän on keskittänyt seuraamistaan enemmän moottoriurheilun kuin jääkiekon suuntaan, vaikka perheyhtiö onkin Pelicansin yksi isoista tukijoista. 

– Aika paljon juttua Pelicansista on kieltämättä ollut. On sillä imagolla tietysti merkitystä. Ei kukaan halua huonoimagoista seuraa sponssata.

Yritykset eivät enää nykyään ainoastaan ojenna tukeaan seuroille ilman vastinetta. Oletko tyytyväinen siihen, mitä olette saaneet takaisin Pelicansilta?

– Kyllä kai kohtuullisen tyytyväinen. En ole ainakaan mitään negatiivista kuullut.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja