SM-liigan pelaajakaupat päättyivät yllätykseen – tässä kaikki viime päivien siirrot

Jääkiekon SM-liigassa siirtoikkuna umpeutui myöhään lauantai-iltana. Viime hetkillä nähtiin varsin kovia liikkeitä, kun muun muassa Oulun Kärpät ja Helsingin IFK tekivät värväyksiä. MTV Urheilu seurasi siirtorajan tapahtumia tässä artikkelissa.

Siirtoikkuna umpeutui virallisesti 15. helmikuuta kello 23.59.59. Eli lauantain vaihtuessa sunnuntaiksi.

Kevään pudotuspeleihin valmistautuvat joukkueet ovat tekivät helmikuun ja tammikuun lopulla merkittäviä värväyksiä.

MTV Urheilu keräsi kasaan liigaseurojen tällä viikolla tekemät hankinnat ja myynnit. HUOM! Listaa päivitetään sen mukaan, kun uusia siirtoja tulee.

SM-liigan siirtotakarajan seuranta:

16.12. kello 7.09: Vielä yön aikana tuli tietoa uusista siirroista. SaiPa tiedotti kapteenistoonsa kuuluneen Teemu Ramstedtin suuntaavan seuraavaksi Suomi-sarjassa pelaavaan Kiekko-Espooseen.

15.12. kello 20.04: Ässät vahvisti Lindstenin hankinnan.

15.12. kello 17.15: Kalevan mukaan Kärpät on kaupannut hyökkääjän Jasper Lindstenin Porin Ässiin.

15.2. kello 13.53: HPK on hankkinut 31-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä Rob Bordsonin loppukauden mittaisella sopimuksella. 188-senttinen ja 91-kiloinen Bordson voi pelata niin keskellä kuin laidassa. Ruotsin Allsvenskanin Västerviks IK:sta saapuva pelaaja saapuu Hämeenlinnaan lauantai-iltana ja on valmis pelaamaan maanantaina.

15.2. kello 10.01: Sport tiedotti perjantai-iltana, että hyökkääjä Toni Kallelan sopimus on purettu. Tällä kaudella 43 ottelussa 8+6=14 pistettä tehnyt pelaaja siirtyy ulkomaille. Jatkoajan tietojen mukaan uusi seura on SHL:ssä pelaava Skellefteå.

– Kallelan rooli on jäänyt pieneksi ja hän pyysi itse siirtoa. Emme halunneet asettua esteeksi, kun hän ei jatka Sportissa ensi kaudella, Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä toteaa seuran tiedotteessa.

15.2. kello 8.48: Kanadalaispuolustaja Jonathan Racine kertoo Instagram-tilillään siirtyvänsä Tapparan paitaan. 26-vuotias pakki on pelannut tällä kaudella AHL:n Stockton Heatissa seitsemän ottelua ilman tehoja. Kokoa vasemmalta laukovalla puolustajalla on 188 senttiä ja 88 kiloa.

14.2. kello 17.10: SaiPan avainpuolustaja Robin Salo pelaa loppukauden SHL-seura Örebron paidassa.

14.2. kello 15.10: Lahden Pelicans jatkaa tyhjennysmyyntejään. Tällä kertaa lähtijänä toimii Jesse Mankinen, joka matkaa Sveitsiin HC Davosin riveihin.

14.2. kello 10.18: IFK:n päivän toinen hankinta: hyökkääjä Antti Tyrväinen saapuu lainapestillä punanuttujen riveihin. Tyrväinen teki samalla jatkosopimuksen Lahden Pelicansin kanssa.

14.2. kello 9.42: IFK hankki itselleen jenkkipuolustajan Jeremy Dehnerin.

13.2: Kärpät hankki itselleen kovan luokan paluumuuttajan, kun Juhamatti Aaltonen palaa Ouluun Pelicansista.

13.2: Siirtorajalla pelaajiaan ahkerasti muualle kaupannut Pelicans teki myös yhden hankinnan, kun tshekkiläislupaus Stanislav Vrhelin saapuu seuraan.

13.2: Jukureiden tämän kauden kirkkain tähti Vadim Pereskokov matkaa Sveitsin Lausanneen.

13.2: Viime viikolla Leijonissa viilettänyt Aleksi Mustonen vaihtaa Pelicansista loppukauden ajaksi Ruotsiin ja Färjestadiin.

13.2: HPK purki hyökkääjän Niclas Luceniuksen sopimuksen. Lucenius siirtyy Saksan DEL-liigassa pelaavaan Düsseldorferiin. Kerho hankki samalla puolustaja Ossi Ikosen itselleen.

LISÄÄ:

12.2: Mikkelin Jukurit lainasi loppukauden ajaksi hyökkääjän Aleksandr Jakovenkon sveitsiläisseura Bieliin.

11.2: SM-liigan kaikkien aikojen jäähykuningas Markus Kankaanperä ja IFK purkivat osapuolten välisen sopimuksen. Kankaanperä siirtyy Saksan kakkostasolla pelaavaan Löwen Frankfurtiin.

11.2: Maailmanmestaripuolustaja Topi Jaakolan siirto Zürich Lionsiin varmistui.

10.2: Kärpät lainaa hyökkääjän Tino Metsävainion loppukauden ajaksi EBEL-liigassa pelaavaan unkarilaisjoukkueeseen Fehérváriin. 

Merkittävät siirrot tätä ennen:

4.2:Iikka Kangasniemi, HIFK -> MODO (Allsvenskan)
4.2:Miihkali Teppo, Pelicans -> Kärpät

3.2: Chris DeSousa, Sport -> Rögle (SHL)
3.2: Alex Lintuniemi, Pelicans -> JYP

28.1: John Persson, SaiPa -> Brynäs
28.1: Justin Shugg, EHC München (DEL) -> SaiPa

27.1: Simon Suoranta, TPS -> Sport

7.1:Adam Polasek, HC Sparta Praha (CZE) -> Tappara

Lue myös:

    Uusimmat