Pelicans teki kovia kiinnityksiä – MM-vahti ja kokenut maajoukkuehyökkääjä liittyvät joukkueeseen

Lahden Pelicans vahvistuu kahdella tsekkipelaajalla. Seura on solminut vuoden sopimukset hyökkääjä Rudolf Cervenyn ja maalivahti Patrik Bartosakin kanssa. Molemmat ovat pelanneet urallaan Tsekin maajoukkueessa.

30-vuotias Cerveny pelasi viime kaudella Tsekin Extraliigassa HK Kradec Kraloven ja HC Kometa Brnon joukkueissa. Pelaamissaan 36 ottelussa Cerveny iski tehot 6+11.

Cerveny on pelannut yhtä kautta lukuun ottamatta koko aikuisuransa kotimaassaan. Kaudella 2018–2019 hän pelasi KHL:ssä Slovan Bratislavassa 57 ottelua ja SHL:ssä Brynäsissä 11 ottelua. Cerveny on pelannut 16 ottelua Tsekin maajoukkueessa.

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä kuvailee tiedotteessa Cervenyä monipuoliseksi, isokokoiseksi, hyvin liikkuvaksi ja taitavaksi hyökkäyssuunnan pelaajaksi.

– Mies on osoittanut pystyvänsä kansainväliselläkin tasolla tekemään tehoja ja on meille ennen kaikkea hyökkäystehojen kannalta erittäin tärkeä palanen ensi kaudella.

Pelicansin toinen tsekkivahvistus, maalivahti Patrik Bartosak edusti viime kaudella Extraliigan Trineciä ja SHL:n Modoa. Hän pelasi viime vuoden MM-kilpailuissa Slovakiassa Tsekin ykkösmaalivahtina. Yhteensä 27-vuotias Bartosak on pelannut kotimaansa maajoukkueessa 21 ottelussa.

– Erittäin hyvä ja tasainen maalivahti, kenestä uskon meidän saavan todella vahvan selkärangan ensi kaudelle, Niemelä arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat