Mainos

Pelastusliivit pakollisiksi moottori- ja purjeveneisiin

Tulevalla veneilykaudella entistä useammassa veneessä täytyy olla pelastusliivit. Tänään annettu asetus määrää, että pelastusliivejä tarvitaan kaikissa moottorilla varustetuissa veneissä sekä yli viiden metrin pituisissa purjeveneissä. Uudet säännöt tulevat voimaan toukokuun alusta.

Vastedes jokaiselle veneessä olijalle pitää olla liivit. Liivien sijasta käyvät myös kelluntapukineet tai pelastuspuvut. Pelastusliivit pitää olla veneessä, mutta niitä ei ole kuitenkaan pakko pitää päällä. Luonnollisesti viranomaiset suosittelevat liivien pitoa päällä koko matkan aikana.

Pelastusliivit ovat olleet pakollisia vain rekisteröitävissä moottoriveneissä. Nyt käyttöpakko siis laajenee. Vieläkään liivejä ei vaadita kaikkein pienimmissä veneissä eikä moottorittomissa soutuveneissä. Liikenneministeriö perustelee tätä sillä, että jollilla ja soutuveneillä liikutaan yleensä matalissa rantavesissä ja pienillä järvillä.

Niissä veneissä, joissa pelastusliivit ovat pakollisia, täytyy olla myös tyhjennyspumppu tai muu väline veden poistamiseen. Hyväksytty käsisammutin tarvitaan myös monissa tapauksissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.