Pelastuslaitosten eläinpelastustehtävät vähentyneet

Eläinpelastustehtävät työllistävät edelleen merkittävästi pelastuslaitoksia, mutta tehtävien määrä on kääntynyt laskuun. Pelastuslaitokset hoitivat viime vuonna runsaat 1850 eläintehtävää, kun niitä on ollut viime vuosina yleensä reilut parituhatta.

Lasku on tapahtunut lähes kokonaan Helsingissä, jossa tehtävät vähenivät viime vuonna yli 200:lla reiluun 530:een. Tähän on yhtenä syynä hätäkeskuslaitoksen viime kesänä tekemä linjaus. Sen mukaan yleiseen hätänumeroon ilmoitetaan enää vain sellaiset eläinasiat, jotka koskevat ihmisten turvallisuutta, tuotantoeläimiä tai isoja riistaeläimiä. Helsingin eläinpelastus sai syksyllä oman numeron, johon voi ilmoittaa pulaan joutuneista ja vahingoittuneista eläimistä.

– Ihmiset eivät ole välttämättä tienneet mihin soittaa, kertoo ylipalomies Vesa Nurminen Helsingin eläinpelastusyksiköstä.

Reilusti yli puolet pääkaupunkiseudulla pelastettavista eläimistä on luonnonvaraisia lintuja. Muualla maassa autetaan enemmän tuotantoeläimiä, lemmikkejä tai villieläimiä.

Noin 800 viime vuoden eläintehtävistä oli sellaisia, joissa eläin ei ollut välittömässä vaarassa.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat