Pelastuslaitos varoittaa parkkipaikkojen yleisestä näystä – aiheuttaa hengenvaaran lapsille

Etelä-Karjalan pelastuslaitos muistuttaa, että lämmitystolpan johtoa ei saa jättää roikkumaan. Avoin pistorasiakotelo ja vapaasti roikkuva jännitteinen lämmitysjohto aiheuttavat sähköiskun vaaran.

– Jos pistokytkin putoaa vesilätäkköön tai lumisohjoon, se saattaa tehdä ympärillä olevan alueen sähköiseksi, pelastuslaitos huomauttaa.

Mikäli johto on murtunut esimerkiksi lumenluonnin yhteydessä, on se entistäkin vaarallisempi. Avoimena oleva pistorasiakotelo puolestaan on alttiina ilkivallalle.

Auton esilämmitykseen on käytettävä vain tarkoitukseen soveltuvaa lämmitysjohtoa ja autoihin tarkoitettua sisätilan lämmitintä. Jatkojohdon käyttöä tulee välttää, sillä jatkojohdot eivät yleensä ole lapsisuojattuja ja ne joutuvat helposti maahan, jossa ne ovat alttiita vedelle, lialle ja lumelle. Liitäntäjohdon ja pistokkeiden kunto kannattaa tarkistaa tai tarkistuttaa riittävän usein.

Jos auton sähkölämmityslaitteita ei käytetä tai niiden kunnosta ei huolehdita oikein, seurauksena saattaa olla sähköiskun vaara käyttäjälle tai muulle henkilölle. Myös palovaara on olemassa.

Lähde: Etelä-Karjalan pelastuslaitos, Tukes

***

Miksi poliisi paljastaa valvontapaikat etukäteen? 7:08

Lue myös:

    Uusimmat