Mainos

Pelastuslaitokset tarkastavat hallien kattolumet

Esisijainen vastuu turvallisuudesta on kiinteistönomistajalla, koska palokunta ei ehdi millään joka paikkaan.

Pelastuslaitokset tekevät hallirakennusten lumen peittämistä katoista riskianalyysejä eri puolilla Suomea. Sisäministeriö on määrännyt laitokset työhön äskeisten kattojen notkahdusten ja sortumien takia.

Ministeriön pelastusosaston apulaispäällikkö Esko Koskinen kehottaa myös kauppiaita katsomaan, mitä katolta löytyy. Esisijainen vastuu turvallisuudesta on kiinteistönomistajalla. Palokunta ei ehdi millään joka paikkaan.

- Lumitilanteesta on varoiteltu pitkin talvea, mutta nyt on sattunut lyhyen ajan sisällä useita vaaratilanteita. Halpa-Halli-marketin katon romahtaminen eilen Haapajärvellä (kuvassa) oli onnettomuuksista vakavin. Siellä selvittiin ihmisvahingoita vain henkilökunnan nopean toiminnan ansiosta, Koskinen sanoo.

- Aika järkyttävää on kuulla, että varoituksista huolimatta joidenkin kauppojen katoilta ei koko talven aikana ole luotu lumia lainkaan, hän sanoi STT:lle.

- Lunta on ilmeisesti tulossa lisää. Jos niin käy, on ensi viikolla taas uusi ongelma edessä, jollei lumenluotiin ryhdytä.

Pelastuslaitokset tuntevat oman alueensa ja sen urheiluhallit tai isot marketit. Ne lähettävät yksikön katsomaan, mikä on tilanne. Jos ollaan tuttuja, soitetaan huoltomiehelle ja kehotetaan häntä kiipeämään katolle.

Pelastuslaitos voi antaa kiinteistön omistajalle pelastuslain perusteella vaarallisen lumen poistomääräyksen. Pahimmassa tapauksessa laitos voi antaa jopa rakennuksen käyttökiellon.

- Pelastuslain mukaan kiinteistön omistajan on pidettävä rakennus sellaisessa kunnossa, ettei se aiheuta vaaraa, Koskinen korostaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.