Mainos

Pelastakaa Lapset huolissaan netistä

Pelastakaa Lapset ry on mukana kansainvälisessä Inhope -verkostossa, jonka kautta netinkäyttäjät voivat antaa vihjeitä Internetistä löytyvästä lapsia vahingoittavasta aineistosta.

Yhdistyksen mielestä Internetin käyttäjillä, palveluntarjoajilla ja viranomaisilla on kaikilla yhteinen vastuu siitä, millainen Internet on ja millainen siitä tulee. Lapset ja nuoret ovat erityisessä asemassa uusia teknologioita käyttöön otettaessa, eikä netti tee poikkeusta.

Netti on valtava mahdollisuus, mutta sillä on myös pimeä puoli. Pelastakaa Lasten mielestä nettiä muovattaessa eletään tällä hetkellä kriittisiä aikoja. Nopeat Internet-yhteydet ovat alkaneet yleistyä Suomessa vasta viime vuosina ja maailmanlaajuisesti olemme nettimurroksen kynnyksellä. Maailma verkottuu ja Suomella on yhdessä muiden teollisuusmaiden kanssa tässä murroksessa tiennäyttäjän asema.

Pelastakaa Lapset -järjestön mielestä niin viranomaisten kuin alan yritystenkin tulisi kantaa vastuu ja antaa resursseja koulutus- ja valistustyöhön. Netin pimeä puoli ja sen vastainen toiminta eivät kuitenkaan saa johtaa yksityisyyden suojan loukkauksiin. Lapsia ja nuoria voi suojella tehokkaalla ennalta ehkäisevällä työllä.

Pelastakaa Lasten nettivihje on osoitteessa: www.pela.fi/nettivihje
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.