Mainos

Pekkarinen selvittää ydinvoimasotkua

Mauri Pekkarinen (Kuva: Roope Salonen/lehtikuva)

Energia-asioista vastaava ministeri Mauri Pekkarinen on ärtynyt siitä, miten hänen näkemyksiään mahdollisesta ydinvoiman lisärakentamisesta on käsitelty. Pekkarinen mainitsi aiemmin, että tulevaisuuden energia- ja päästövähennystarve suosisi kahta uutta ydinvoimalahanketta, mutta tällä viikolla Huvudstadsbladetin haastattelussa kaksi muuttui yhdeksi.

Elinkeinoelämä pitää Pekkarisen linjauksia takinkääntönä. Nyt ministeri selvittää ydinvoimasotkua. Kaksi voimalaa oli hänen mielestään teoriaa, korkeintaan yksi realismia.

- Toivon, että tämä tulee yhdellä kerralla selväksi. Olen puhunut, mikä on teknisesti mahdollista tämän kokoisessa maassa. Emme voi rakentaa kovin montaa ydinvoimalaa yhdellä kertaa. Aiemmin sanoin, että kahdenkin rakentaminen yhtä aikaa on tavattoman vaikeaa. En ole ottanut kantaa, että kaksi pitäisi rakentaa. Sellaista kannanottoa minulta ei löydy, Pekkarinen sanoo.

Pekkarinen korostaa, että hallituksen energiatavoitteet vuoteen 2020 mennessä saavutetaan ilman suurta lisäydinvoiman rakentamista.

Hallituksessa sisäisiä ristiriitoja?

Ministerin mielestä metsäteollisuuden supistuminen vähentää massiivista lisäenergian tarvetta. Metsäteollisuuden etujärjestö esittää eriävän mielipiteensä.

- Tämän hetken energiatarve on matala, mutta hiemankin pitemmällä aikatähtäimellä talous tulee muuttumaan ja näille tuotteille on kysyntää. Silloin tarvitaan myös lisää energiaa, sanoo energiajohtaja Stefan Sundman.

Metsäteollisuuden lisäksi Energiateollisuus ry liputtaa ydinvoiman lisäämisen puolesta, hiilivoiman osuus kun pitää asteittain minimoida ja myös tuontisähköä pitää vähentää.

Lisäksi on spekulaatioita, että Pekkarisen kommentit heijastavat hallituksen sisäisiä ristiriitoja.

Kokoomus on väläytellyt kahta voimalaa, jotta kysyntään vastataan ja päästötavoitteet aikanaan saavutetaan.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja