Mainos

Pekkarinen kuulostelee pk-yritysten kantoja lainvalmisteluun

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen kertoi tänään ministeriönsä valmistelevan kansallisen yrityspaneelin asettamista. Sen tehtävänä olisi arvioida vireillä olevien lakien vaikutuksia yrityksiin. Ministeri kertoi suunnitelmista puhuessaan Suomalaisen Yrittäjän Päivässä Helsingissä. Valtakunnallista yrittäjäjuhlaa vietettiin nyt seitsemännen kerran.

Kansallinen yrityspaneeli kytkeytyy likeisesti EU:n ohjelmaan, jolla pyritään parantamaan yritysten toimintaympäristöä Euroopassa. Eurooppalaisen yrityspaneelin kautta yritykset voivat kertoa näkemyksensä vireillä oleviin muutoksiin ja niiden vaikutuksista yrityksiin. EU:n komission yrityspaneeliin on kutsuttu lähes 3000 yritystä. Suomella on paneelissa 92 yrityspaikkaa, joista kaksi kolmasosaa on varattu pienille ja keskisuurille yrityksille. Tällä hetkellä EU-paneelin on rekisteröitynyt lähes 60 suomalaista yritystä.

KTM:n mukaan tarkoituksena on, että EU-paneelin suomalaisjäsenet muodostaisivat nyt valmisteilla olevan kansallisen yrityspaneelin. Pekkarisen mukaan EU-paneelin suomalaisyritykset eivät vielä anna oikeaa kuvaa suomalaisista yrityksistä. Siksi hän kehottikin erityisesti pieniä yrityksiä hakeutumaan paneeliin. Ministeri toivoi myös alueellista kattavuutta.

-On tärkeää, että suomalaisten yritysten ääni kuuluu, kun Suomen hallituksessa, eduskunnassa tai EU:ssa tehdään yrityksiä koskevia päätöksiä, Pekkarinen sanoi.

Parhaillaan pysyvässä EU-paneelissa on meneillään ensimmäinen kysely. Se koskee yritysverotusta.

EU:n yrityspaneelin jäsenet saavat 6-8 kyselyä vuodessa. Kyselyt toimitetaan Internetinvälityksellä. Yrittäjät voivat antaa vastauksensa äidinkielellään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.