Pekka Rinne vahvisti koko jääkiekkouran olevan ohi – "Päätös ei ollut helppo"

NHL-seura Nashville Predators tiedotti tiistaina, että seuran suomalaisvahti Pekka Rinne päättää uransa NHL:ssä. Rinne kertoi seuran tiedotteessa, että päätös ei ollut helppo.

Rinne pelasi urallaan 683 NHL-ottelua ja edusti koko uransa ajan Nashvillea. Hän on noussut seurassa tilastokärjeksi lähes kaikissa maalivahtien tilastoissa. Rinteellä on eniten otteluita, voittoja (369), paras päästettyjen maalien keskiarvo (2.43) sekä eniten jääaikaa, nollapelejä (60) sekä torjuntoja (17627) seuran historiassa.

– Olen ollut yli 15 vuoden ajan uskomattomalla, elämää mullistaneella matkalla Nashville Predatorsin kanssa. He ovat antaneet minulle enemmän kuin voisin toivovani antaa takaisin. Päätös ei ollut helppo, mutta tiedän tämän olevan oikea päätös oikeaan aikaan, Rinne summasi Nashvillen tiedotteessa.

– Olen kiitollinen vanhemmilleni, siskoilleni, morsiamelleni Erikalle, kaikille Predatorsin organisaatiossa, johdolle ja valmennukselle, joukkuetovereilleni ja juniorivalmentajilleni Suomessa. Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä, olen kiitollinen Nashvillen väestölle. Jokainen teistä auttoi minut kasvamaan mieheksi, isäksi, henkilöksi, joka olen tänä päivänä, Rinne jatkoi.

Rinne voitti NHL-uransa aikana parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophyn kertaalleen. Hän on eniten NHL-otteluita pelannut suomalaisvahti ja komeilee myös suomalaisten voittotilaston kärjessä. Tehopisteitä uralle kertyi 1+14. 

Suomalaismaalivahti nähtiin kertaalleen NHL:n finaaleissa, kun se hävisi kaudella 2016-2017 voitoin 2-4 Pittsburgh Penguinsille. 

Rinne vahvisti samalla, että koko jääkiekkoura tuli päätökseen.

Alla olevalla twiitillä Pekka Rinteen kommentteja uran päätöksestä.

Lue myös:

    Uusimmat