Pekka Haavistoa koskeva esitutkintapöytäkirja on lähetetty perustuslakivaliokunnalle – HS: keskusrikospoliisi epäilee Haavistoa kahdesta rikoksesta

2:06
Tästä Pekka Haaviston rikostutkinnassa on kyse.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä on toimittanut tänään ulkoministeri Pekka Haavistoa koskevan esitutkintapöytäkirjan eduskunnan perustuslakivaliokunnalle.

Helsingin Sanomien lähteiden mukaan keskusrikospoliisi epäilee ulkoministeri Pekka Haavistoa (vihr) virkarikoksesta ja yhteistoimintavelvoitteen rikkomisesta.

Epäilyssä on kyse Haaviston viime syksyisestä toiminnasta, joka kohdistui ministeriön konsulipäällikköön al-Holin leirillä olevien suomalaisten asian käsittelyssä. Keskusrikospoliisi tutki eduskunnan perustuslakivaliokunnan pyynnöstä erityisesti sitä, miksi Haavisto halusi siirtää konsulipäällikkö Pasi Tuomisen toisiin tehtäviin.

Keskusrikospoliisi ilmoitti maanantaina, että esitutkinta on päättynyt ja esitutkintapöytäkirja on lähetetty valtakunnansyyttäjälle.

Haavisto on esitutkinnassa kiistänyt syyllistyneensä rikokseen, kerrotaan Valtakunnansyyttäjän toimiston tiedotteessa.

Asia käsitellään niin sanottuna ministerivastuuasiana, koska kysymys on ministerin virkatoimien yhteydessä tehdyksi epäillyistä rikoksista.

Eduskunta päättää toimenpiteistä, joihin esitutkinnassa saatu selvitys mahdollisesti antaa aihetta.

*Päivitys kello 15.52: Juttua päivitetty HS:n tiedoilla, joiden mukaan krp epäilee Haavistoa kahdesta rikoksesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja