Mainos

Patria kilpailee lentokoneurakasta

Patria pyrkii eurooppalaisen kuljetuskoneen osavalmistajaksi.

Suomalainen Patria tavoittelee entistä suurempaa siivua maailman ilmailu- ja asemarkkinoista. Patria havittelee yhteistyössä maailman toiseksi suurimman alan yhtiön kanssa panssariajoneuvoilleen ostajia muun muassa Etelä-Afrikasta. Patria on mukana myös kilpailussa yleiseurooppalaisen kuljetuskoneen osavalmistuksesta.

Yhteistyökumppani eli Euroopan ilmailu-, puolustusväline- ja avaruusyhtiö EADS on alansa toiseksi suurin maailmassa. Yhtiö omistaa osan myös Patriasta.

260 vaunun tilaus

Yhteistyön kautta Patrialla on käytössään jättiyhtiön maailmanlaajuinen markkinointiverkko. Sen avulla Patria havittelee nyt suurta, 260 panssaroidun miehistönkuljetusvaunun kauppaa Etelä-Afrikkaan.

Toteutuessaan kaupan toivotaan poikivan uusia tilauksia esimerkiksi Brasiliasta, joka myös harkitsee vaunujen hankkimista.

Aktiivisesti Eurooppaan

Jättimäisiin Airbus 380-koneisiin Patria jo valmistaa siivekkeitä. Nyt Patria pyrkii mukaan myös muihin lentokonehankkeisiin.

- Yksi mahdollisuus kuljetuskoneisiin liittyen on mahdollisuus siitä, että Patria voisi toimia jonkinasteisena alihankijana A400M-projketissa, joka on yksi esimerkki näistä isoista eurooppalaisista ohjelmista, kertoo EADS:n johtoryhmän jäsen Jussi Itävuori.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 13.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.