Pasanen sai Lahden yleisöltä upean vastaanoton

FC Lahden ja Vaasan Palloseuran kohtaamiset jalkapalloliigassa olivat lahtelaisjuhlaa. Pisteet menivät FC Lahdelle 7-1, kun kakkossijaansa vahvistanut kotijoukkue murjoi tappioputkeen ajautuneen VPS:n 4-1 (3-1).

Kisapuistoon Hiihtostadion remontin edestä ajetussa kotijoukkueessa nähtiin nostalgiaa suoraan vuosituhannen vaihteesta. FC Lahti oli viimeksi nytkin koetussa viiden voiton putkessa vuonna 2000, kun joukkueessa pelasi sillä erää viimeisiä otteluitaan Petri Pasanen.

Nyt 14 vuoden tauon jälkeen ammattilaiskentiltä Lahden oikeaksi laitapakiksi palannut Pasanen koki melkoisen vastaanoton, kun 4 637 katsojaa täytti katsomot ja antoi hänelle pelaajaesittelyssä suosionosoitukset seisaaltaan.

VPS kävi johdossa ex-lahtelaisen Jean Fridolin Nganbe Nganben kaukoveto-osumalla, kunnes sairaslistalta palannut Ariel Ngueukam nousi esiin pohjustamalla kolme lahtelaismaalia ja tekemällä 30. minuutilla voittomaalin.

– Onnistuminen oli todella hienoa, koska olin juuri palannut sairaslistalta, hykerteli Kamerunissakin voimia keräämässä käynyt Ngueukam.