Pariskunta oireili, mutta ei päässyt koronavirustestiin ‒ menivät töihin normaalisti, mutta sitten ystävä sairastui: "Olin huolissani kaikista niistä, joita olimme nähneet"

Näin terveyskeskusten jonot paisuvat –"Jos et ollut koronapositiivinen jonoon mennessäsi, palatessasi voit olla" 4:09
Videolla kerrotaan, miten koronavirus paisuttaa jonoja terveyskeskuksissa.

Pariskuntaa ei suostuttu testaamaan koronaviruksen takia, koska he eivät olleet reissanneet ulkomailla tai olleet tekemisissä koronaviruspotilaan kanssa. Aiheesta kertoi muun muassa australialainen ABC-sivusto.

Australialainen Alex Lewis ja hänen poikaystävänsä Ed sairastuivat muutama viikko sitten samaan aikaan. Heillä oli samanlaisia oireita.

‒ Minulla oli vähän flunssaa. Oli kuivaa yskää. Seuraavana aamuna flunssa oli jo iskenyt kunnolla. Oli päänsärkyä, kuumetta, vilunväreitä, lihaskipua, uupumusta ja muuta sellaista, Alex kertoi ABC-kanavan ohjelmassa 18. maaliskuuta.

Lääkärit eivät pitäneet testiä tarpeellisena

Pariskunta ei ollut ollut matkoilla ulkomailla tai ollut kontaktissa kenenkään sellaisen kanssa, jolla oli todettu koronavirus. Niinpä lääkärit eivät suostuneet testaamaan heitä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

‒ Meillä molemmilla oli samanlaiset oireet ja meidät käännytettiin pois, koska emme olleet olleet tekemisissä koronavirusta sairastavien kanssa.

Alex ja Ed menivät töihin kuten ennenkin. Kolme päivää myöhemmin heidän ystävällään todettiin koronavirus ja he menivät jälleen lääkäriin. Viime viikolla heidät vihdoin testattiin ja tulos oli positiivinen: heillä oli koronavirus.

‒ Diagnoosin aiheuttama alkusokki oli aika rankka. Tunsin oloni surulliseksi ja hämmentyneeksi ja olin huolissani kaikista niistä, joita olimme nähneet, Alex kertoo.

‒ Meitä pelotti, että olimme tartuttaneet sen jollekin, joka olisi haavoittuvampi kuin me.

Pulaa tarvikkeista

News.com.au-sivuston mukaan Australian terveysviranomaisilla on pulaa testausvälineistä ja muista hoitotarvikkeista. Ihmisiä on vaadittu välttämään ”paniikkitestausta”. 

‒ Voimme tehdä vain tietyn määrän testejä, kertoi medialle professori Bruce Thompson Swinburnen yliopistosta.

‒ Niinpä meidän pitää tutkia korkean riskiin ryhmään kuuluvia. 

Seitsemättä päivää karanteenissa

18. maaliskuuta oli Alexin ja Edin karanteenin seitsemäs päivä. Pariskunta ei ole varma, mistä he olisivat voineet saada tartunnan.

Tulevaisuuden suhteen he pysyttelevät toiveikkaina ja odottelevat vapauttavia testituloksia.

‒ Heti kun voimme paremmin, voimme mennä testeihin. Jos testit tulevat takaisin negatiivisina, odotamme muutaman päivän ennen seuraavaa testiä ja jos tuo testi tulee takaisin negatiivisena, olemme vapaita, Alex kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat