Jenkkipoliisi muistutti, ettei vessapaperipulasta tule soittaa hätänumeroon – julkaisi hupaisan listan vaihtoehdoista: "Me emme voi tuoda sinulle vessapaperia"

Miten korona vaikuttaa kotimaisiin ravintoloihin? Keittiömestari Sasu Laukkonen kertoo tunnelmia 3:28
Ravintola Oran keittiömestari Sasu Laukkonen kertoo miten Korona on iskenyt kotimaisiin ravintoloihin.

Amerikkalaispoliisi muistutti kansalaisia siitä, ettei vessapaperin loppuminen ole syy soittaa viranomaisille.

Koronaviruspandemia on saanut monet hamstraamaan vessapaperia. Amerikkalainen poliisi muistutti kansalaisia sosiaalisessa mediassa siitä, että vaikka paperi väliaikaisesti loppuisikin, ei kyseessä kuitenkaan ole varsinainen hätätila, kertoo Fox 5.

"Älä soita hätänumeroon, jos vessapaperisi loppui"

Oregonilaispoliisi kirjoitti Facebookiin humoristisen tekstin, jolla oli myös vakava sanoma.

– On vaikeaa uskoa, että meidän täytyy julkaista tämä. Älä soita hätänumeroon, jos vessapaperisi loppui. Selviät ilman apuamme, Newportin poliisilaitos totesi.

– Itse asiassa historia tarjoaa sinulle monia vaihtoehtoja tarpeeksi hetkellä, jos et löydä rullaa suosimaasi pehmeää, ultra-ylellistä kaksikerroksista ja sitruksen tuoksuista paperiasi.

Listasivat useita "historiallisia vaihtoehtoja"

Julkaisussaan poliisiasema vihjaili, että historian saatossa ihmiset ovat pyyhkineet takamuksiaan esimerkiksi suolavedessä kostutettuun köyteen, meriveden kastelemaan pesusieneen ja maissintähkään. Poliisin mukaan myös mainoslehtisiä voisi käyttää apuina niin sanotussa "äärimmäisessä hädässä".

– Sears-liikkeen joulukuvasto, joka on neljä kertaa paksumpi kuin tavanomainen katalogi, voisi pyyhkiä kolmen hengen perheen puhtaaksi joulukuusta ystävänpäivään asti, tai Pyhän Patrickin päivään, jos perhe on säästeliäs, poliisi kirjoitti kieli poskessa.

– Sitten ovat toki vaihtoehdot vessapaperille. Kauppakuitit, sanomalehti, rätit, pitsi, vanupallot ja se tyhjä vessapaperirulla, joka roikkuu nyt telineessä.

Huomionarvoista on, että edes hädän hetkellä poliisin listaamia asioita ei tule vetää vessasta tai panna pönttöön.

"Ole kärsivällinen"

Huumorintäyteisen tekstinsä päätteeksi poliisi lohdutteli kansalaisia, joita kaupan tyhjä vessapaperihylly saattaa huolestuttaa.

– Ole kekseliäs. Ole kärsivällinen, poliisi kannusti.

– Tämäkin menee ohi. Mutta älä soita hätänumeroon, me emme voi tuoda sinulle vessapaperia.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kansa kiittelee huumorin pilkahduksesta

Newportin poliisilaitoksen tekstiä on kehuttu huumorin tuomisesta synkeään tilanteeseen.

– Saatte Newportin kuulostamaan hauskalta masentavan sijaan. Hyvää työtä, Nayelle Dewey kiittelee Facebookissa.

– Nerokasta kirjoitustyötä. Puristaisin kättänne, mutta sitä ei suositella. Entä, jos napautamme varpaamme yhteen? Holly Romero toteaa.

Kansalaiset ovat intoutuneet ehdottamaan, että myös yksinäinen, pesussa parinsa kadottanut sukka voisi hädässä toimia vessapaperin tilalla. Viranomaisella oli kuitenkin muita ajatuksia.

– Emme suosittele soolosukkia. Ne voivat saada uuden elämän upeina käsinukkeina, Newportin poliisilaitos toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat