Yhdeksän kuukauden ikäisellä vauvalla todettiin koronavirus – vanhemmat järkyttyivät: "Hänellä oli ollut kuumetta ja flunssaa, mutta ei yskää..."

Korona erikoislähetys: Miten toimia, jos tulen ulkomailta, entä jos olen vähän yskässä – näin toimit, mikäli tunnet olosi sairaaksi tai saavut ulkomailta 3:34
Epäiletkö koronavirustartuntaa? Katso videolta, miten sinun tulee toimia.

Cassian-pojalla oli ollut kuumetta ja flunssamaisia oireita muutaman päivän ajan.

Yhdeksän kuukauden ikäisellä Cassian-vauvalla todettiin koronavirus, kertoo muun muassa Daily Mail.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuumetta ja flunssamaisia oireita

Cassianilla oli ollut kuumetta ja flunssamaisia oireita muutaman päivän ajan. Niinpä hänen vanhempansa Myroslava ja Callum Coates päättivät viedä pikkuisen sairaalaan. Pojalla oli ollut keuhkoissa ongelmia aiemmin. Myroslava arvelee sen olleen syy sille, että aika järjestyi niin nopeasti.

– Kun pääsimme sinne, meidän piti käydä läpi tietyt toimet ja soittaa tiettyyn numeroon, Myroslava kertoo Sky News -sivustolle.

Odotushuoneessa oli kyltti, jossa luki ”epäilty tapaus”. Paikalle saapunut hoitaja totesi sen viittavan heihin.

– Menimme sisään ja lääkäri tuli paikalle kasvomaski naamalla. Hän teki jotain rutiinitarkastustoimenpiteitä, mittasi lämpötilan, tarkasti hänen korvansa ja totesi, että kyseessä oli koronavirustapaus.

Myrolosava ja Callum kertoivat menneensä uutisen takia sellaiseen shokkiin, että eivät ensin kyenneet kuin nauramaan. He eivät voineet uskoa, että heidän pienellä pojallaan olisi tuo sairaus. 

– Hänellä oli ollut kuumetta ja flunssaa, mutta ei yskää ja muita oireita, joista kaikki puhuivat.

– Mietimme, mistä hän oli saanut sen, koska minä ja mieheni voimme hyvin.

Kahden viikon karanteeni koko perheelle

Nyt koko perhe on eristäytynyt karanteeniin heidän kotiinsa Manchesterissa. Heidät määrättiin karanteeniin kahdeksi viikoksi. Poika sai flunssan hoitoon tarkoitetut lääkkeet.

Myroslava kokee, että suositukset eivät olleet olleet tarpeeksi selkeitä. Sen jälkeen, kun hän oli kertonut poikansa positiivisesta diagnoosista sosiaalisessa mediassa, heille oli tulvinut kysymyksiä muilta vanhemmilta.

Sunnuntaina hänen vointinsa kerrottiin olevan jo paranemaan päin.

– Hänen voinnissaan on ollut vaihtelua, mutta onneksi Cassian on päässyt pahimman yli. 

Lue myös:

    Uusimmat