Parikymppinen nainen surmattiin Oulussa, epäiltynä oma kihlattu – näin poliisi kommentoi murhatutkintaa

Poliisi tutkii vuonna 1997 syntyneen oululaisnaisen kuolemaa murhana. Tutkinnanjohtajan mukaan epäiltyä kuulustellaan parhaillaan.

Henkirikosepäily virisi viime keskiviikkoiltana, kun poliisi sai hälytyksen Oulun Talvikankaalla sijaitsevaan asuntoon. 

Asunnosta löydettiin kuolleena vuonna 1997 syntynyt nainen. Paikalla oli myös vuonna 1988 syntynyt mies, jonka poliisi otti kiinni.

Torstaina poliisi tiedotti tutkivansa asiaa tappona, mutta jo seuraavana päivänä Oulun käräjäoikeus vangitsi miehen naisen murhasta epäiltynä. 

Epäilty rikosnimike siis koventui heti tutkinnan alkuvaiheessa.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Eveliina Karjalainen ei suostu kertomaan, mistä rikosnimikkeen muuttuminen johtuu. Hän ei muutenkaan kommentoi tapauksen yksityiskohtia esitutkinnan keskeneräisyyteen vedoten.

– Esitutkinta on hyvinkin alkuvaiheessa, eikä minulla ole tähän liittyen enempää sanottavaa. 

Karjalaisen mukaan poliisi kuulustelee teosta epäiltyä miestä "parhaillaan". Kuulustelujen sisältöä hän ei toistaiseksi avaa.

Menivät kihloihin syksyllä

Poliisi ei kommentoi teosta epäillyn miehen ja henkirikoksen uhriksi joutuneen naisen välistä suhdetta millään tavalla, mutta MTV Uutisten tietojen mukaan epäilty ja uhri olivat pariskunta. 

Sosiaalisessa mediassa kaksikko kertoi menneensä kihloihin kuluneen syksyn aikana. 

Henkirikoksesta epäillyllä kolmekymppisellä miehellä on runsaasti aiempaa rikostaustaa. Hänet on tuomittu pelkästään Oulun käräjäoikeudessa useista rikoksista viimeisen 10 vuoden aikana.

Rikokset ovat liittyneet pääosin huumeisiin ja väkivaltaan. Mies on ollut käräjillä muun muassa kannabisviljelmän takia sekä entisen seurustelukumppaninsa pahoinpitelyyn liittyen. Mies on ollut myös määrättynä lähestymiskieltoon kyseisen naisen vaatimuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat