Pariisin kaduilla täysi kaaos Mestarien liigan finaalin jälkeen – poliisi otti yhteen autoja polttaneiden fanien kanssa

1:18
Bayern München ratkaisi ottelun PSG:tä vastaan Kingsley Comanin toisen puoliajan osumalla.

Näkymä Pariisin Champs-Elysees’lla oli kaoottinen, kun mellakkapoliisit ottivat yhteen Paris Saint-Germainin pettyneiden kannattajien kanssa jalkapallon Mestarien liigan finaalitappion jälkeen.

Fanien – tai ainakin pienemmän huligaanijoukon – turhautuneisuus purkautui mellakointina, kun Bayern München vei Lissabonissa pelatun loppuottelun nimiinsä 1-0.

Sadat PSG-fanit aloittivat pian ottelun jälkeen rähinän kaupungin tunnetulla kadulla. Uutistoimisto AP:n mukaan poliisi alkoi ensin siirtää väkeä syrjään kasvomaskien puuttumisen ja kokoontumisrajoitusten rikkomisen takia.

Kahteen ulkoilmakatsomoon otettiin paikalle ainoastaan 5 000 ihmistä, joten alueiden ulkopuolelle syntyi nopeasti jonoja. Kasvomaskeja oli varattu ilmaiseksi 2 000 ihmiselle, mutta rajatulla alueella liikkui lopulta paljon ihmisiä ilman niitä.

Yhteenoton aikana kadulla paloi autoja ja liikehuoneistoja. 3 000 poliisin vahvuinen virkavalta vastasi mellakointiin kyynelkaasulla.

Pariisissa oli varauduttu tiistain välierän jälkeen esiintyneiden ongelmien myötä massakokoontumiseen sulkemalla jo ennakolta 17 metro- ja lähijuna-asemaa. Myös kolme kehätien liittymää oli suljettu eikä kadulle päästetty autoliikennettä.

PSG:llä oli mahdollisuus napata toisena ranskalaisseurana Mestarien liigan voitto. Vuonna 1992 saavutukseen yltäneessä Marseillessa puolestaan juhlittiin vihollisseuran kukistumista saksalaisen mahtiseuran Bayern Münchenin kynsissä.

1:52
Katso MTV Uutiset Liven raportti futisfanien reatioista Pariisissa ja Münchenissä.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja