Parhaat vinkit kakun koristeluun – täydellinen lahja äidille!

Leivontanurkan huhtikuun kisassa etsittiin inspiraatiota kevään juhlakakkujen koristeluun. Näillä lukijoiden vinkeillä koristelet kauniin kakun vaikka äitienpäiväksi!

Mikä olisikaan sen parempi yllätys äidille äitienpäivänä kuin suussa sulavan herkullinen, kaunis ja ennen kaikkea rakkaudella itse leivottu kakku? Leivontanurkan koristelukisassa pyydettiin lukijoilta parhaita vinkkejä kevään juhlakakkujen koristeluun. Näiden niksien avulla sinäkin voit yllättää äitisi makeasti:

– Yksinkertainen on kauneinta ja mansikat kruunaa kakun kuin kakun, vinkkaa haapajärveläinen Minna

– Sopivan rennolla kädellä, kun pursotat ohutta ja hieman paksumpaa kermavaahtonauhaa kakulle saat näyttävän kokonaisuuden! Rempseyteen kuuluu, että osa kermasta voi "roikkua" kakun reunoilla. Raastettu suklaa viimeistelee koristelun, neuvoo Essi Seinäjoelta

– Koristeiden tekeminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin! Rusetinkin tekoon meni jo 3 päivää! Mutta hieno siitä tuli, vaikka itse sanonkin, helsinkiläinen Petra vinkkaa.

– Erilaisilla strösseleillä saa nopeasti kivan ilmeen kakuille, vinkkaa Kaisa Sauvosta

– Sokerimassalla saa tehtyä kauniita koristeita ja massaa on helppo työstää, opastaa Satu Kormusta.

– Yksinkertainen on kaunista, toteaa tuposlainen Mari

– Sokeri/karkkimassoilla voi leikkiä kuin muovailuvahalla. Ideoita syntyy monesti työtä tehdessä eikä tule lainkaan sellainen kuin oli alunperin suunnitellut. Joten mieli vapaaksi ja anna mennä!, rohkaisee Heidi Kempeleeltä

– Kakun kuorruttamiseen paras massa on itse tehty vaahtismassa, ja koristeisiin valmiin sokerimassan ja marsipaanin sekoitus, vinkkaa Jaana Haukiputaalta

– Tykkään koristella hedelmillä, saa luonnollisia värejä sekä makuja, Benita Raisiosta toteaa.

– Paras vinkki on koristella kakku sisältä ja ulkopuolelta! Tein tämän kakun niin, että paistoin ensin 2 vaaleaa kääretorttupohjaa ja 2 kaakaoversiota, sitten tein voikreemitäytteen johon lisäsin appelsiininkuoriraastetta ja mehua. Levyt leikkasin ensin noin 15cm levyisiksi levyiksi, ja täytin sitten sitä mukaa kun rullasin niitä yhteen. Rulla laitettiinkin sitten pystyyn eikä lappeelleen kuten tavallinen kääretorttu. Suklaakuorrutusta päälle ja reunoille. Sitten otin täytteestä yli jääneen kuorrutteen ja pursotin sen ensin "toiselle puolelle" uutta pursotin pussia. Sen jälkeen täytin loput suklaakuorrutteella, ja sain kaksivärisen kuorrutteen. Hienoa ja herkullista, ja kiva yllätys kun leikkaa kakkua, neuvoo Carita Helsingistä.

– Pidä kerma viileänä! Varaa enemmän aikaa kuin aluksi arvioit, rovaniemeläinen Kreeta neuvoo.

– Koristele kakku syötävillä kukilla, vinkkaa visuveteläinen Irene.

– Muista yksinkertaisuus ja luonnolliset värit jos värjäät esim. makumassoja, vinkkaa Tanja.

Kakkureseptejä:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat