Mainos

Pätkiskakku

Tämän ihanan suklaisen reseptin palstalle lähetti Sonja Vannas, joka osallistui ohjeella Isänpäivän reseptikisaan vuonna 2006. Makea herkku ylsi palkintosijoille! 

"Pätkiskakku on paras isälle, koska se vaan on niin mahdottoman hyvää. Lapsetkin tykkää kakusta niin paljon, ettei isin tarvi syödä sitä yksin ja saada mahanpuruja. Ja kaikille tulee hyvä mieli :)"

Ideaa voi jalostaa myös muille suklaa-karkkipatukoille, vaikkapa Geishalle tai Daimille. Makoisia herkkuhetkiä!

noin 10–12 hengelle

4

dl

Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

3

dl

sokeria

1

tl

vaniljasokeria

2

tl

leivinjauhetta

3-4

rkl

kaakaojauhetta

150

g

sulatettua voita tai margariinia

2

dl

maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä

6

patukkaa Pätkistä

3

munaa

Vuoan voiteluun:

rasvaa

Myllyn Paras Korppujauhoja

Kuorrutus:

200

g

suklaata

100

g

voita tai margariinia

Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175 asteessa. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.

Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.

Resepti: Sonja Vannas. MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006.

Kuva: Sonja Vannas

Lue myös:

    Uusimmat