Mangojuustokakku

Tämä ihana kakku sopii loistavasti kevään ja kesän juhliin. Katso reseptin lopusta kakkua tehneiden ja maistaneiden tyytyväisiä kommentteja.

Mangojuustokakku

noin 10-15:lle

Kakkupohja:

1 pkt suklaa- tai kauramurotaikinaa

Täyte:

6 liivatelehteä

½ dl mangotölkin lientä

1 tlk säilykemangoa soseena (n. 250 g / 400 g)

300 g maustamatonta tuorejuustoa

½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

½ dl sitruunamehua tai sitrus-, manteli- tms. likööriä

4 dl kuohukermaa (2 tlk)

Päälle:

3 dl mangososetta (esim. lastenruokasosetta)

4 liivatetta

Koristeeksi:

1 tlk säilykemangoa viipaleina

kermapursokkeita

hopeakuulia

Kakkua tehneiden kommentteja:

"Tosi ihana ja juhlava kakku, jota teen jokaiselle syntymäpäivälleni. Käytän lasten mangopilttiä. Raikkaan makuinen, ja vieraat kehuvat taivaaseen."

"Mukavan makuista, mutta hiukan raikkaampaa vois olla"

"Erittäin maukas ja helppo tehdä. Kaunis pöydässä."

"Resepti on todella hyvä ja mittasuhteet ovat ok. Mangon tilalle on helppo laittaa jotain muuta ja ohje pitää edelleen paikkansa."

"Mahtava kakku. Vähän huonompikin kotikokki pystyy tämän tekemään."

"Löytyipäs vihdoin se perinteisempikin juustokakun resepti."

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200 asteiseen uunin alimmalla tasolla 10-15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna ½ dl mangolientä kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen. Lisää seos, soseutettu mango ja muut maustavat ainekset tuorejuustoon. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti juustomangoseos. Kaada hyytelö torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa.

Liuota koristehyytelön liivatteet myös ensin kylmässä vedessä. Puristele liivatteet pois liotusvedestä ja sulata ne mangososeen kanssa (n. ½ dl) kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Lisää loppu sose joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä vähintään seuraavaan päivään. Koristele ennen tarjoilua.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat