Paranna ihmissuhteitasi vuonna 2012 – näin onnistut!

Uusi vuosi, uudet kujeet! Mitä jos aloittaisit elämäntaparemontin helpoimmasta päästä: ihmissuhteista ja omasta hyvinvoinnista. Näillä askelilla pääset alkuun!

Moni on varmasti aloittanut uuden vuoden mielessään uudenvuodenlupaukset, jotka odottavat täyttymistään. Lupaukset terveellisemmästä ruokavaliosta, liikkumisesta ja taloudellisesta tasapainosta ovat tuttuja lupauksia monelle. Mitä jos tänä vuonna tekisit uudenvuodenlupauksen koskien ihmissuhteitasi? Tee päätös kohdella itseäsi ja ihmisiä ympärilläsi paremmin. Tässä viisi varteenotettavaa päätöstä vuodelle 2012!

1. Kohtele itseäsi paremmin

Tee tietoinen päätös, että kohtelet itseäsi paremmin. Oli kyse sitten ruuasta, jota laitat suuhusi, siitä kuinka monta tuntia nukut yössä tai omien virheiden unohtamisesta – aloita uusi vuosi puhtaalta pöydältä. Kohtele itseäsi hyvin!

2. Selvitä, mitkä ihmissuhteistasi ovat sinulle tärkeimpiä

Piirrä paperin keskelle iso ympyrä ja sen keskelle kaksi pienempää ympyrää. Yksi keskellä olevista pienistä ympyröistä (ympyrä A) edustaa ihmissuhteita, jotka tukevat sinua ja saavat olosi tuntumaan hyvältä. Toinen pieni ympyrä (ympyrä B) keskellä edustaa toissijaisia ihmissuhteita: suhteita, jotka ovat hyviä, mutta eivät yhtä tärkeitä kuin toisen pienin ympyrän ihmissuhteet. Isoin ympyrä (ympyrä C) edustaa ihmissuhteita, joista on vaikea päästää irti, vaikka ne eivät olisikaan sinulle hyväksi.

3. Vietä enemmän aikaa rakkaimpiesi kanssa

Ota tavoitteeksesi hoitaa ympyrän A ihmissuhteita. Tee tietoinen päätös siitä, että näytät rakkaimmillesi kuinka paljon heistä välität. Tämä vaatii päättäväisyyttä ja sitoutumista, mutta se kannattaa.

4. Kieltäydy vahingoittavista ihmissuhteista

Vähennä yhteydenpitoa ympyrän C ihmisiin, eli niihin, jotka ovat jollain tavalla vahingollisia sinulle. Ystävä tai sukulainen, joka jollain tavalla vaikuttaa sinuun negatiivisesti tai romanttinen ihmissuhde, joka ei mene oikeaan suuntaan, on syytä päättää. Päätös ei aina ole helppo, mutta voi parantaa elämänlaatuasi huomattavasti.

5. Ole ystävällinen myös tuntemattomille ihmisille

Kunnioita ja arvosta myös sinulle tuntemattomia ihmisiä, älä koskaan vastaa vihaan vihalla ja kohtele aina muita niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan. Positiivisuus tulee bumerangina takaisin ja saat huomata sen vaikutukset elämässäsi.

Lähde: Yourtango.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja