Mainos

Paperitehtailla voidaan paremmin

Paperitehtailla on onnistuttu vähentämään sairauspoissaolojen määrää lähelle teollisuuden keskiarvoa. Työterveyslaitos pitää tulosta hyvänä, sillä samaan aikaan alalla on lakkautettu useita tehtaita ja irtisanottu ihmisiä.

Työterveyslaitos seurasi kahdeksan paperitehtaan työhyvinvointia vuosina 2008 ja 2009. Tutkimuksessa mukana olleilta tehtailta väki väheni 28 prosenttia. Se, miten irtisanomiset vaikuttivat sairauspoissaolojen määrään, ei tutkimuksesta selvinnyt.

Paperiteollisuudessa ovat vaivanneet erityisesti tuki- ja liikuntaelinsairaudet, joista johtuvat poissaolot kääntyivät viime vuonna laskuun.

Paperiteollisuuden työntekijä voi nykyään olla sairastuessaan poissa omalla ilmoituksellaan kolme päivää. Työterveyslaitoksen professorin Anneli Leppäsen mukaan tämä on kohentanut työntekijöiden jaksamista ja lyhentänyt sairauspoissaolojen pituutta.

Lisäksi sairauspoissaoloja hillitsevät nopea hoitoon pääsy, esimiesten koulutus, hyvä työergonomia ja työilmapiiri. Työhyvinvointiin panostaminen vain korostuu aikana, jolloin toimialalla on tehty runsaasti irtisanomisia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.