Mainos

Panttivankien vapautusta yritetään huomenna

Jolon saarella Filippiineillä olevien panttivankien vapauttamista yritetään jälleen huomenna aamulla.

Tiedotusyksikön päällikkö Roberto Tanzi-Albi ulkoministeriöstä vahvisti Filippiinien hallituksen pääneuvottelijan Roberto Aventajadon aiemmin antaman tiedon, jonka mukaan länsimaiset panttivangit vapautetaan huomenna.

Aventajado kertoi puhuneensa Abu Sayyaf -sissiryhmän komentajan Galib Andangin kanssa ja sanoi, että he olivat sopineet kaikista asioista. Abu Sayaf muslimisissit ovat vapauttaneet kolme malesialaista panttivankia. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

Filippiinien pääneuvottelija Robert Aventajado sanoo sopineensa sissien kanssa, että panttivangit vapautetaan kolmena eri ryhmänä.

Aventajadon mukaan neuvotteluissa on päästy yksimielisyyteen siitä, että kaikki pankkivangit tullaan vapauttamaan piakkoin. Yhdeksän Sipadanin saarelta siepattua länsimaalaista vankia tullaan todennäköisesti vapauttamaan joko kerralla tai kahdessa erässä. Heidän mukanaan ovat myös suomalaiset Seppo Fränti ja Risto Vahanen. Kolmen ranskalaisen toimittajan ryhmän on tarkoitus päästä vapaaksi vasta hieman myöhemmin.

Suomi ei ole saanut virallisesti ilmoitusta panttivankien vapauttamisesta kolmessa erässä. Suomen lähettiläs Kimmo Pulkkinen sanoo aamun Huomenta Suomen haastattelussa, että kolmessa erässä vapauttaminen sopii hyvin. Pääasia, että vapaus koittaa.

Turvaa Libyaan


Aventajado on sanonut aiemmin odottavansa, että kaikki panttivangit vapautettaisiin maanantaihin mennessä. Hän kiistää lehdistössä esitetyn tiedon, jonka mukaan vapautukset olisivat viivästyneet, koska kaksi Abu Sayyaf -sissijohtajaa olisi vaatinut poliittista turvapaikkaa Libyasta.

Filippiiniläisten tiedotusvälineiden mukaan sissijohtajat vaativat itselleen ja perheilleen turvapaikkaa osana sopimusta. Viime aikoina juuri Libyan rooli on ollut kriisin ratkaisun kannalta keskeinen.

Miljoonien markkojen lunnaiden vuoksi sisseistä on tullut varteenotettava sotilaallinen voima, jota ei kukisteta vaikeuksitta, kertovat filippiiniläislähteet

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.