Mainos

Pankkien etiikkaa valvomaan neuvontatoimisto

Pankkien ja niiden asiakkaiden välisiä ongelmia ratkomaan on perusteilla erityinen pankkien neuvontatoimisto. Uusi elin ei ole oikeusistuin, vaan sen tarkoituksena on pohtia pankkietiikkaa vähän samaan tapaan kuin Julkisen sanan neuvosto (JSN) tarkastelee media-alan etiikkaa.

Perustettavan toimiston on aikomus käsitellä etenkin kantelu- ja takausasioita. Hankkeen takana on pankkiyhdistys. Neuvontatoimiston johtokunnan puheenjohtajaksi on kaavailtu Oulun ortodoksisen hiippakunnan metropoliitta Ambrosiusta, kertoi Seinäjoella ilmestyvä sanomalehti Ilkka perjantaina.

Johtokuntaan istutetaan suurimpien pankkien johtohenkilöt Pertti Voutilainen Meritasta, Eino Keinänen Postipankista ja Antti Tanskanen OKO:sta. Pankkiyhdistyksen toimitusjohtaja Matti Sipilä sanoo Ilkan mukaan pyytäneensä myös rahoitustarkastusta ja kuluttajavirastoa nimeämään ehdokkaansa johtokuntaan.

Neuvontatoimiston päätökset eivät olisi julkisia - toisin kuin Julkisen sanan neuvostolla. Toimisto perustetaan Sipilän mukaan vielä kuluvan vuoden aikana.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.