Mainos

"Pankit tukevat SAS:ia aamuun asti"

Lentoyhtiö SAS:in ja henkilöstön neuvottelut jatkuvat yhä Tanskassa, vaikka aiemmin ilmoitettu aikaraja on umpeutunut. Neuvottelujen takarajan piti olla vuorokauden vaihtuessa.

Yksi Norjan matkustamohenkilöstön ammattiliitto ja SAS ovat allekirjoittaneet uuden sopimuksen. Muiden seitsemän liiton kanssa neuvottelut jatkuvat.

Tanskan TV2:n tietojen mukaan SAS olisi saanut pidennystä määräaikaansa. Kanavan tietojen mukaan pankit tukisivat SAS:ia aamuun asti. Lentoyhtiön viestintäpäällikkö kiisti tiedon takarajan pidennyksestä ennen keskiyötä.

SAS ja ammattiliitot neuvottelevat säästöohjelmasta, jota pidetään välttämättömänä konkurssin välttämiseksi. Jos ammattiliitot eivät hyväksy säästöohjelmaa, SAS ei saa rahoittajapankeilta enää luottoa.

Neuvottelujen tulosta odottavat paitsi lentomatkustajat myös yhtiön henkilöstö.

-Miehistö ei voi hyvin. Kaikki ovat valtavan huolestuneita. Ihmiset ovat itkunpartaalla, mutta matkustajat ovat olleet kultaisia ja tukeneet meitä, kertoo lentoemäntä.

SAS:in lennoista on toistaiseksi peruttu aamulennot Kööpenhaminasta Osloon ja Helsinkiin sekä näiden vuorojen paluulennot.

(MTV3 - TT - Ritzau - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.