Mainos

Pankit haluavat maksun viranomaistiedusteluista

Suomen pankit vaativat lainmuutosta, joka sallisi niiden ottaa maksun viranomaisten kyselyihin vastaamisesta.

Nykyinen laki velvoittaa pankit antamaan maksutta asiakkaiden tilitietoja eri viranomaisille. Pankkien suurin työllistäjä on Kela, mutta poliisin, verottajan ja ulosoton tiedusteluihin vastaaminen on työläintä, koska jutut ovat usein monimutkaisia.

Johtaja Erkki Kontkanen Suomen Pankkiyhdistyksestä ihmettelee Savon Sanomien haastattelussa, miksi yksityinen liikelaitos eli esimerkiksi pankki ei voi saada antamastaan palvelusta maksua. Hän perustelee asiaa sillä, että valtionhallinnonkin sisällä on otettu käyttöön kustannusten korvaamisen periaate.
- Pankeille tulevien tiedustelujen määrä on kasvanut räjähdysmäisesti 1990-luvun alkupuolelta lukien. Ongelma on, että pankkien työntekijöiltä menee tähän ilmaiseen työhön huomattavan paljon aikaa, sanoo Kontkanen.

Pankeille tulee vuodessa yli 100 000 tiedustelua, joiden käsittelyyn ne käyttävät noin 90 000 työtuntia. Pankkien mielestä tiedustelujen tulisi olla loppuun asti harkittuja ja täsmennettyjä, jotta niihin vastaamiseen ei menisi kohtuuttomasti aikaa.
- Kun pelisäännöt on täsmennetty viranomaisten kanssa, pankit tulevat vaatimaan kohtuullista korvausta tekemästään työstä. Pankit ovat lähdössä lainmuutoksen osalta liikkeelle lähiaikoina, paljastaa Kontkanen.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.